Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Jak pewnie miałem okazję kiedyś wspomnieć, lubię oglądać filmy z udziałem już nieżyjącego aktora o nazwisku Nielsen, znanego między innymi w roli odważnego, ale jednocześnie lekkomyślnego policjanta z serii komedii kryminalnej pt. "Naga broń". "Ściągany" odbierany jako film akcji, komedia, a również jako parodia innych produkcji do nich należy między innymi (można powiedzieć, że jest to dobry przykład dzieła postmodernistycznego w kinematografii, bo pojawiło się wiele nawiązań czy aluzji do innych produkcji). Pewnie wyjdę na niedojrzałego dzieciaka , ale podoba mi się bardzo ten seans i uważam go za arcydzieło, podobnie jak film podobnego typu pt. "Szklanką po łapkach".
Na ogół wszystkie sceny w nim obecne były jak dla mnie w porządku, ale najbardziej mi się chyba podoba walka głównego bohatera (światowej sławy muzyka) z jednorękim, jednonogim i jednookim łobuzem na początku filmu, jak przyjechał do domu znajomej (która swoją drogą później wrobiła go w zabójstwo małżonka, zamożnego człowieka) - to był bardzo emocjonujący fragment. Fajna też była podróż do więzienia i ucieczka skrzypka przed pociągiem, który mimo wykolejenia się dalej magicznie jeździł. Albo jak ten wirtuoz uchronił jednego znanego przybyłego polityka (który wypowiedział w wywiadzie telewizyjnym wojnę terrorystom) przed atakiem ze strony tego amputowanego mężczyzny (jak próbował własną nogą z wbudowaną bronią go zastrzelić). Partnerka protagonisty, która z jednej strony mu pomagała, a z drugiej trochę również przeszkadzała i robiła ogólnie niemałe zamieszanie swoją osobą, była urocza - piękne było to końcowe ujęcie, jak płynęli statkiem (podobne do tego w przeboju filmowym "Titanic", tylko inaczej się ich losy potoczyły niż tamtych postaci).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum