Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Sierpień 2022, 12:20
funkcyjka napisał/a:
Moderatorom TikToka kazano oglądać zabronione filmy z udziałem dzieci. FBI miało ignorować zgłoszenia
To rzeczywiście jest poważny problem. Dlatego staram się sukcesywnie unikać tego portalu. Widok rozebranych osób sprawia, że się nieswojo czuję i odwracam wzrok, nawet jeżeli są one pełnoletnie, a co dopiero dzieci- za mocne są to widoki dla mnie , już wolę oglądać (choć to też jest mało przyjemny widok) , jak się faceci tłuką do krwi (niekoniecznie muszą to być bokserzy)...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Rośnie napięcie w stosunkach USA i Chiny. Szef Federalnej Komisji Łączności chce zakazać używania TikToka w Stanach Zjednoczonych.
Brendan Carr z Komisji przekonuje, że działania Chin nie są wystarczające jeśli chodzi o bezpieczeństwo użytkowników TikToka. Przypomnijmy, że niedawno producent popularnej aplikacji zdecydował się przenieść dane użytkowników na serwery znajdujące się w USA. Wszystko po to, aby rzekomo Chińczycy nie mieli dostępu do informacji o obywatelach Stanów Zjednoczonych.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Listopad 2022, 19:23
Dla mnie to będzie mała strata, bo nie korzystam z tej aplikacji. Ogólnie gdybym się dowiedział, że jakiekolwiek portale społecznościowe miałyby zniknąć, to taka wiadomość nie zrobiłaby na mnie większego wrażenia, i nie załamałbym się. Tak naprawdę raczej i tak zarówno w życiu codziennym jak i w internetowym świecie staram się tak postępować, by nikt nie zwracał na mnie za bardzo uwagi.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 5 Listopad 2022, 20:08
Są cwaniury zarabiające na "jeleniach". Naiwnych nie sieją, sami się rodzą. Za Stalina mówiono: NIE MATURA LECZ CHĘĆ SZCZERA etc.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 27 Listopad 2022, 18:34
Spodziewałem się przynajmniej kilku rodzajów wulgaryzmów w różnych konfiguracjach i się nie zawiodłem Tik-Toka nie używam, ale z tego co widzę nieraz w artykułach poświęconych tej aplikacji i fragmentach filmików umieszczonych na YouTube, nie mam tam czego szukać. Szkoda tylko, że takie treści spotykają się z dużym zainteresowaniem i właściwie to na tym Tik-Tok buduje swoją potęgę. O ile inne portale wyrastały na bardziej ambitnej działalności (może poza Instagramem), tak ten ma patologiczne filmiki u swoich podstaw.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Wysłany: 2 Grudzień 2022, 17:56
Jak została opisana jako osoba "żywiołowa", "niezależna", i "pewna siebie", to najprawdopodobniej przyczyną śmierci była (niestety zakończona niepowodzeniem) próba realizacji swojej pasji- musiała uwielbiać adrenalinę i sporty ekstremalne. Tylko niestety wydarzył się wypadek, od którego już nie było ratunku. Wątpliwe jest raczej, by towarzyszyła jej apatia, niemoc czy ogólnie myśli samobójcze - chociaż biorę pod uwagę okoliczność, że skubana mogła dobrze udawać (w końcu nikt z nas raczej nie lubi być postrzegany jako większa sierotka Marysia niż naprawdę jest).. Tak czy owak szkoda kolejnej zmarłej osoby, mimo że póki żyła, nie wiedziałem zupełnie o jej istnieniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum