Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Kiedy powróci cyrkulacja strefowa?

Kiedy powróci cyrkulacja strefowa?
Przed świętami BN
33%
 33%  [ 2 ]
W styczniu
50%
 50%  [ 3 ]
W marcu
16%
 16%  [ 1 ]
Głosowań: 6
Wszystkich Głosów: 6

Autor Wiadomość
PiotrNS 
Poziom najwyższy
Fan normalności

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 12 Grudzień 2022, 23:12   

Oby strefówka wróciła nie wcześniej niż w styczniu. Najchętniej przyjąłbym ją dopiero w marcu, ale mierząc siły na zamiary, ewentualną przerwę w zimie zaakceptuję z niechęcią w styczniu. Teraz uważam, że z czystej przyzwoitości po prostu nie powinno być żadnych odwilży. Spadło tyle śniegu, jest tak pięknie, niemal wszyscy poza FKP się cieszą i pasuje to wykorzystać... Nie po to męczyliśmy się z weźdajbielimi albo słabozimowymi grudniami przez tyle lat, żeby i teraz oddawać pole Atlantykowi ;)

Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu :snieg:

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Grudzień 2022, 00:00   

Teoretycznie szanse łagodniejszych dalszych miesięcy mogą rosnąć, ale za bardzo mnie to nie będzie cieszyć, bo liczyłem tradycyjnie na łagodny grudzień z tendencją spadkową na 2 poł. miesiąca. :-(

Mnie obecna pogoda nie cieszy zbytnio, bo jeszcze teraz trzeba przez ten tydzień zapierdzielać z buta na uczelnię... :-( A za tydzień gdy akurat zostanie orzeczony tryb zdalny, to potencjalnie i odwilż jest możliwa (chociaż prawdopodobnie wprost proporcjonalnie słabsza w regionach, gdzie obecnie znajduje się więcej białej magii)... :-( Czy ktoś tu widzi brak sensu i logiki oprócz mnie? :-( Ludzie teraz "są zmuszeni" odśnieżać swoje wozy i nie tylko (jedne osoby może lubią takie rzeczy, drudzy jednak już nie za bardzo), by jakoś dojechać do szkoły, uczelni czy miejsca pracy, a jak nadejdzie czas wolny w związku z feriami świątecznymi, to najprawdopodobniej same siły natury zaczną obecną ciapę likwidować, chociaż warunki do odśnieżania powinny być teoretycznie lepsze z uwagi m. in. na brak kluczowych obowiązków i brak stresu... :cry: Mi by obecna atrakcja pogodowa nie przeszkadzała tak bardzo, gdyby wystąpiła ok. tydzień później w czasie- zresztą trzeba przyznać, że nie jest to standardowa sytuacja, jak na grudnie dzisiejsze przystało (takich śnieżyc prędzej w styczniu można się spodziewać- tak mnie ostatnie sezony przynajmniej przyzwyczaiły). :-( Pozostaje się tylko pocieszać, że 1 dek. miesiąca przebiegła względnie łagodnie ;-) , choć oczywiście bez fajerwerków. :-( Jak patrzę jednak na prognozy na 3 dek. miesiąca, to no przepraszam... ale zaczyna zbierać mi się na płacz.. :cry: Po co to wszystko cholera się dzieje- tyle niepotrzebnego zamieszania? :-( :cry: Po co teraz gromadzi się tyle białego puchu, by później wszystko zaczęło znikać i spora grupa osób była rozczarowana.. :-( Rejon Krakowa jakoś się broni przed całkowitą zagładą białego puchu, jak tak patrzę na symulację, ale nie wiem, co to będzie... :cry: Wolałbym naprawdę w obecnej sytuacji mieć stabilne mrozy i niewielką, ale regularną pokrywę (na poziomie ok. 2-5 cm) niż mieć teraz 20+ cm białej magii, by nadeszło (w tym kluczowym okresie przynajmniej) toksyczne ocieplenie i mi później wszystko do bezwzględnego zera zmiotło... :cry:

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

Odpowiedz do tematu