Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Jak już wyżej napisałem, dane z Legionowa co do pokrywy co najmniej mocno podejrzane, ale ogólnie widać, żę piękny miesiąc. Pierwsza połowa wcale nie taka nudna, padało co jakiś czas białą magią. Ładnie przymroziło w 20 rocznicę niedzieli bez teleranka, poza tym umiarkowanie silny mróz, ale nie jakiś szałowy był też 7-9.12. Druga połowa miała więcej akcentów chlapowych z lekkimi plusami w ciągu dnia, ale źle nie było bo średnie dobowe tylko 4 razy przekroczyły zero i pokrywa raczej tylko rosła, bo to właśnie druga połowa była wilgotna i śnieżna. Kluczowy okazał się okres 21-24.12 kiedy znowu ładnie przymroziło i do tego codziennie sypało białą magią. Szczyt pokrywy (prawdopodobnie większy niż 14cm...) przypadł na idealny dzień - poranek 25.12.
To, że ten grudzien był super wiemy od dawna, moim zdaniem to dopiero po nim można było nieco odetchnąć z ulgą w kwestii suszy, ale już nawet walić to, był to piękny magiczny miesiąc, w którym też Święta ładnie trafiły z pogodą. Na pewno grudzień marzeń i lepszego sobie nie muszę nawet wyobrażać.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12351 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 24 Grudzień 2022, 15:04
Jak co roku w Święta Bożego Narodzenia wypada mi wspomnieć miesiąc, którego nie pamiętam, ale o którym wiem, że był po prostu wybitny Ekstremalnie chłodny i rekordowo śnieżny grudzień, jeden ze zdecydowanie najlepszych w historii w całej południowo-wschodniej Polsce. U mnie bezkonkurencyjny. Dla uczczenia tej pięknej zimy zdjęcia, które są mi bardzo bliskie To ja w tym miesiącu lub na początku stycznia 2002. Tak wiele się zmieniło, ale ten chłopiec nadal kocha zimę i jej wypatruje
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum