Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 22 Listopad 2020, 23:05 Grudzień 1951
Postanowiłem zrobić spacerek rok po roku po wszystkich grudniach
Tego z 1951 to mi się nawet nie chce komentować, okropny miesiąc, jedyny plus, że chociaż trochę "przymroził" w okolicy Świąt. Ale co z tego, skoro bez bielutkiej magii
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 23 Listopad 2020, 13:22
Prawdopodobnie był to bardzo ciepły miesiąc ani jednego dnia z całodobowym mrozem chociaż u mnie coś tam było ale sprawdzić nie mogę bo mam tylko stację w Gdańsku Rębiechowie a zimą czasami różnica jest kolosalna.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 22 Styczeń 2023, 22:03
Weźdajbieli, ale przynajmniej trend właściwy W ostatnich latach nawet przymrozek podczas Nocy Wigilijnej nie jest oczywistością, a najgorszy był pod tym względem rok 2009. Widzę pewne podobieństwo z sądeckim grudniem 2000, tyle że wtedy coś przyprószyło przed ochłodzeniem i zapewne jakieś ślady bieli się przebijały.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum