Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Styczeń 2023, 22:29 Samoloty w Krakowie-Balicach 23 stycznia 2023 r.
Z racji odwołanych zajęć dość spontanicznie postanowiłem przejechać się w okolice portu lotniczego w Balicach w celu obserwowania tak lubianych przeze mnie samolotów Tym razem nie doszedłem tam i z powrotem na nogach jak w październiku (odczuwalnie dzisiejszy dzień był bezlitosny), ale spacerek wśród ośnieżonych jeszcze pól i wzgórzy całkiem nieźle się udał. Tylko błota strasznie dużo.
A oto zaobserwowane sztuki
Boeing 737 MAX 8 Ryanair Buzz z Oslo-Torp:
Embraer 195 LOT z Warszawy-Okęcia:
Boeing 737-800 Norwegian z Oslo-Gardermoen:
Airbus A321 Lufthansy z Frankfurtu nad Menem:
Airbus A320 British Airways z Londynu-Heathrow:
Airbus A319 EasyJet z Londynu-Gatwick (specjalne malowanie):
Boeing 737-800 Ryanair z Girony:
Airbus A321 Wizz Air z Eindhoven:
I jeszcze ujęcie Boeinga linii Ryanair z Malty podczas mojej drogi powrotnej
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Styczeń 2023, 22:37
Dziękuję, cieszę się że relacja Ci się podoba mimo dość kontrowersyjnej dla Ciebie scenerii na ziemi Następny raz pójdę tam chyba dopiero wiosną, bo przy takim chłodnym i wilgotnym powietrzu można porządnie zmarznąć czekając na kolejny przylot
Wysłany: 23 Styczeń 2023, 23:19
kmroz, na pierwszym zdjęciu śnieg nie robi jakiegoś super wrażenia, za wysoka trawa Samolot to klasyczny Boeing 787-800, natomiast na drugim, mniej wyraźnym zdjęciu, uchwyciłeś najbardziej reprezentacyjny samolot we flocie LOT-u - Dreamlinera w przedłużonej wersji pomalowanego w barwy upamiętniające 100 lat od odzyskania niepodległości Polski Rejestracja tego samolotu, to SP-LSC. Uchwyciłem go nad Krakowem 7 stycznia 2019:
Wysłany: 24 Styczeń 2023, 22:59
Dziękuję, miło mi że Ci się spodobały Czasami Ty też fotografujesz samoloty, więc gdybyś miał ochotę upolować coś ciekawego przed krakowskim pasem, daj znać, to pofocimy razem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum