Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Luty 2023, 22:47
Nom, w 1 połowie miesiąca czasami naprawdę pojawiały się fajne noce, np. na początku Majówki czy tuż po niej..
Posterunek jeleniogórski jednak dla mnie wydaje się jeszcze lepszy, może tylko gdyby najgorętsze/najcieplejsze dni (8-9.05. i 16-17.05.) zamieniły się miejscami z deszczową końcówką...
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Luty 2023, 23:11
Dla mnie ciepłe noce powinny pojawiać się we właściwą wiosnę (kwiecień, maj) tylko wtedy, gdy pojawia się alternatywnie zagrożenie śniegiem, tak to niech radiacja działa, jak natura chciała. No może jeszcze na okolice Dnia Mamy i ogólnie koniec maja mogłoby przypiec w porze nocnej (10-15 C lub lekkie przekroczenia +15 C- temp. min.), ale to tak maks. parę razy na serię. Z reguły z brzydkiego kaczątka powinien rosnąć łabą, eee. znaczy łabędź, a nie na odwrót.
Przepraszam..
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 13 Luty 2023, 23:39
kmroz napisał/a:
Maj 2013 w Suwałkach to cudo
Dobra, dość. Już myślałem że dostarczysz mi jakiegoś powodu do piotrowania i pokażesz miesiąc skrajnie pochmurny, błotnisty, ciemny, bury, straszny, tropikalny w nocy i mroźny w dzień, a tu świetny maj No powiem Ci, że jednak się da połączyć nasze upodobania, tylko wnoszę o usunięcie temperatury wstydu i będzie super
PS. Pogodowa rywalizacja z Jorgusiem byłaby w tym miesiącu (nieironicznie) ciekawa i nietypowa
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 14 Luty 2023, 01:10
PiotrNS, na pierwszy rzut oka to szału on nie robi i irytuje wieloma rzeczami, ale fakt faktem, że maj jako całość u mnie nie był chyba ani razu tak dobry, 2019 opiera się głównie na drugiej połowie, a 2010 miał jednak na każdym etapie jakieś nieciekawe lodowe wstawki
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum