Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 19 Wrzesień 2021, 15:11
Cudenko 🤩. No i też nie miał nie wiadomo ile psychicznych mrozów, bo tylko 5 spadków < -30 st. i ani jednego < -35 st. No i też suchy miesiąc, więc musiał mieć sporo rześkiej lampki . Po bardzo śnieżnym grudniu i styczniu to idealny miesiąc
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 17 Czerwiec 2022, 18:23
Jacob, po niemal dziewięciu miesiącach upraszam Cię o przyzwoitość i sprowadzam na ziemię A na serio, jeden z najfajniejszych krótkich postów na tym forum, ujął mnie w całości xD W sumie, to w stanie mojego największego wzburzenia wywołanego podłą pogodą w lutym 2022 napisałbym podobnie
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 21 Luty 2023, 19:33
Wysoka Administracjo, wnoszę o wpisanie tego posta na Listę Forumowego Dziedzictwa Kultury jako bezcenne dzieło forumowej twórczości
Jacob napisał/a:
Cudenko 🤩. No i też nie miał nie wiadomo ile psychicznych mrozów, bo tylko 5 spadków < -30 st. i ani jednego < -35 st. No i też suchy miesiąc, więc musiał mieć sporo rześkiej lampki . Po bardzo śnieżnym grudniu i styczniu to idealny miesiąc
To jest piękne I nie ukrywam, że kiedy wkurza mnie patolskie ciepło i wiejący halny, zaczynam to rozumieć i myślę o lutym 1929 z lekkim żalem nawet Zima to zima, a nie zgniła zieleń, szarość i pustka w serduszku. A po takim miesiącu najchętniej poruszyłbym wiosną i latem przyrodę tak, że wszyscy mielibyśmy źle w głowach - na przemian ze szczęścia, a na przemian z uuglobciowania Na moim przykładzie wiecie, że tak się da!
Wysłany: 21 Luty 2023, 20:34
Myślałem że miałeś na myśli Mińsk W Chociebużu też robił wielkie wrażenie, ale na południu i wschodzie przyłożył już tak po całości, lokalnie -40 na pewno padało. Niektórzy twierdzą, że w latach 80-tych tyle było, ale obawiam się, że mijają się z prawdą
PS. Szkoda że pora ciepła 1929 w Mińsku poza majem była chłodna Wspaniałe Półrocze po takiej zimie byłoby czymś rozczulającym
Wysłany: 21 Luty 2023, 20:45
Ależ Wspaniałe Półrocze można zmodyfikować, np. wstawiając mojego, a nawet warszawskiego Lipusia (ciągle obowiązuje foch za to, że uznałeś go za lepszy ), a potem np. mój sierpień 2010 Byłby i wilk syty i Wilkowyje City, a połączenie takiej zimy z letnim uuglobciowaniem okraszonym radością z pogody byłoby mieszanką tak ekstremalną jak Płock i opady
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum