Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Marzec 2023, 23:21
kmroz napisał/a:
Dlatego maj 2019 jest moim ulubionym, a jak komuś nie pasuje to mogę na niego komodo nasłać
PiotrNS, to co pokazała Wielkanoc 2005 to obrzydliwe gówno, a nie wiosna
No to na mnie możesz nasłać, bo ulubioną mogłaby być tylko II połowa A z tym opisem Wielkanocy 2005 to się nie rozpędzaj... Tak, to była wiosna., według wszelkich możliwych kryteriów i opinii poza Twoją xd Ona musi w końcu przyjść i to normalny stan rzeczy. Czasami musi być i tak i tak.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Znajdź mi maj, który by przyniósł chociaż 3 dni z rzędu takiej pogody xd A te drastyczne epizody jak 4-8.05 i 13-15.05 to też prawie w każdym sraju się zdarzały
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Marzec 2023, 23:25
PiotrNS, nie musi, może przyjść właśnie prawdziwa wiosna jak rok później, a nie klaunowe pozarcowe gówno, z którego "korzysci" bylotyle samo co w 2022, sytuacja hydrologiczna nie powinna wpływać na ocenę takiego shitu
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Marzec 2023, 23:30
kmroz napisał/a:
PiotrNS, zobacz na to, to zmienisz zdanie
No wiem i Ty też wiesz, że Czas Euforii z Warszawy mocno szanuję, w odróżnieniu od np. złośnika z Katowic Ale I połowa to stanowczo nie mój typ - jako całokształt wybrałbym maj, który może i okresowo niedomagałby opadowo, ale jednak w skali całego miesiąca byłby ciepły, wilgotny, a przy tym odpowiedni burzowo. Z tym że wiesz - moje filozofia są niewiele mniej dziwne od Twoich
Jacob, no jednak dajmy się nacieszyć ogrodnikom z ich kwiatów w pełnej krasie i w ogóle To jest wiosna i to też jest wiosna. Sam wiesz, że w marcu też nie jestem fanem takiej pogody, no ale po takich zimowych manewrach z pierwszej części miesiąca, to na niejedno można przymknąć oko, i to nawet poza sytuacją hydrologiczną Myślę że dałoby się to nawet docenić, takie odrodzenie przyrody w sam raz na najbardziej "odrodzeniowe" Święta w roku (do czasu, kiedy normą w Noc Wigilijną staną się dwucyfrowe temperatury przy halnym ).
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Marzec 2023, 00:20
Ja obawiam się, że miesiące nadchodzącej wiosny przebiegną w takim stylu ciepło jak niektórzy prognozują tegoroczny marzec- ponoć termicznie powyżej normy, ale w piekielnie złośliwym wydaniu (bo spadły śnieg niejedną osobę nie jeden raz uraczy lub też nie swoją obecnością, a lekki mróz utrzymujący się na stałym poziomie nocą nie jest raczej anomalią). Ocieplenia prawdopodobnie będą pochmurne (dlatego osoby ceniące sobie słoneczną aurę wiosną mogą być ponownie niezbyt zadowolone), ale w kwestii opadów gdy przyjdzie co do czego to zjazd temp. do wartości poniżej normy będzie raczej nieunikniony. Dlatego liczę na suchą pierwszą poł. kwietnia i bardzo mokrą drugą- kwiecień ogólnie trochę podobny do lat 2016-2017. 1 poł. maja może być chłodna/zimna z częstymi deszczami, a 2 poł. dużo cieplejsza, ale na ogół sucha i z nielicznymi burzami (jednak bardzo uwodnionymi- np. z jednej komórki mogłaby spaść połowa miesięcznej normy opadów- jak się zdarzało w maju 2018, co mi książki zalało a ja byłem całkowicie przytłoczony wodą z nieba). Marzec pewnie zaliczy jeszcze jakieś ochłodzenia w międzyczasie, jednak mam nadzieję, że mimo wszystko w cieplejszych okresach pojawią się opady.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Marzec 2023, 12:02
Nie wiem czy nie można starego i nowego porównać do plusa i minusa przy liczbie wraz z mnożeniem lub dzieleniem, bo tu już jakaś reguła powstaje - tylko pozostaje pytanie, co w takim układzie jest plusem a co minusem...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum