Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11972 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 9 Marzec 2023, 20:08 Wyjdzie druga odsłona Cities: Skylines!
Cities: Skylines 2 oficjalnie zapowiedziane; trafi do Xbox Game Passa
Cytat:
Na pokazie gier od Paradox Interactive zapowiedziano Cities: Skylines 2, czyli kontynuację popularnej strategii ekonomicznej. Tytuł ma zadebiutować w tym roku - również w usłudze Xbox Game Pass.
Grafika raczej nie będzie tak wyglądać jak na powyższym zwiastunie (wiele rzeczy na powyższym filmie wygląda jak jakaś fotorealistyczna animacja), ale na pewno można się spodziewać wielu nowych innowacji i ulepszeń w drugiej części gry
Nowościami na pewno będą:
- system czterech pór roku
- możliwość budowania większych wieżowców w strefach
- większe mapy składające się z ponad 100 kafelek
- no i oczywiście lepsza grafika
Z tego co wiadomo, premiera powinna być jeszcze w 2023 roku.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16249 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Marzec 2023, 02:52
Ciekawie gra wygląda, ale twórczym pewnie trzeba być bardzo. Choć nawet interesują mnie takie gry, to nie mam za wiele koncepcji, gdzie postawić np. wieżowce, budynki mieszkalne, gdzie np. zbudować parki itp. itd..
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11972 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 24 Październik 2023, 10:51
Już dzisiaj premiera
Pojawiły się już pierwsze recenzje oraz gameplay'e w sieci. Według recenzji na portalu Gry-Online gra cierpi na kiepską optymalizację oraz posiada absurdalne wręcz wymagania sprzętowe.
A oto druga recenzja, tym razem z oficjalnego kanału CD-Action
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16249 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Październik 2023, 09:49
Ja raczej ze względu na wymagania chyba ucieknę w tytuł Workers & Resources: Soviet Republic.
Coraz więcej niestety zmian i poprawek powstaje, za sprawą których mój komputer już powoli zaczyna nie domagać, więc no ewentualnie jeszcze w grę wchodzi wymiana sprzętu lub przynajmniej podzespołów. No ale ponieważ jest z tym dużo zabawy, a ja sam nie mam takiej wiedzy czy doświadczenia, jak mój Tata, to wolę się z takimi inwestycjami (przynajmniej na jakiś czas) wstrzymać.
Najwyżej mógłbym spróbować przerzucić sobie konto na platformie Steam na inny komputer, tak jakby zrobić synchronizację plików (u mnie jest w domu jest drugi, jeszcze lepszy pecet) - taka operacja jest ponoć możliwa za pomocą jednego dobrego programu, bodajże EaseUS Todo PCTrans Pro (ale on niestety z tego co wiem chyba też nie jest za darmo).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum