Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15773 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Marzec 2023, 12:24
Jedyną zmianą na plus jest brak w obecnym okresie większych szans na jakieś wygórowane temp. i dodanie więcej opadów (choć niestety głównie przelotnych, a nie nic zorganizowanego, co mogłoby sprawiedliwie objąć zasięgiem cały kraj) , na dalsze dni szkoda słów, chociaż na szczęście widzę wstępnie podczas nich niewiele opadów. Jak mają następne tygodnie przebiegać chłodno, to jednak najlepiej z temp. maks. w pobliżu normy, a temp. min. niskimi- istnieje większa szansa, że nawet jak aura nie będzie zbyt słoneczna, to chociaż najgorszego (o tej porze, nie podczas zimy- dla mnie znaczne dodatnie anomalie temp stają się obecnie jednak największym problemem zimą, a nawet nie sam padający deszcz ze śniegiem czy śnieg- kwestią ważną jest jednak ilość) się uniknie.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15773 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Marzec 2023, 13:08
Nom, przełom marca-kwietnia na chwilę obecną wygląda bardzo niepokojąco- drobnym pocieszeniem w obecnych prognozach jest fakt, że mniej więcej od linii rzeki Wisły na zachód raczej to ochłodzenie miałoby przebiec "na sucho"... Ale to jest taki okres, że 2-4 C powinno pojawiać się w noce, nie w pełni dnia (wtedy powinno być przynajmniej z 5-10 C więcej).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36307 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 18 Marzec 2023, 17:24
Najważniejsze, że wróciły chmury i opady w dużych ilościach do prognoz. Co do ewentualnego ochlodzenia, to przyjmę je z wielką chęcią w marcu, ale od początku kwietnia wolałbym już nie, niemniej to fusy na razie. Jak już mają tmax schodzić poniżej +5 stopni, to oczywiście niech walnie śniegiem, ale im dalej w wiosnę, tym mniej mam na to ochotę, wolę do listopada poczekać, a tak to do przynajmniej 20.10 niech nawet tmin nie schodzą poniżej 5 stopni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum