Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7637 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 19 Kwiecień 2023, 09:03
kmroz, Bo to kwiecień z długością dnia już 14 godzin, mają latać motylki i pszczółki xd A taką drugą dekadę kwietnia 2023 z pocałowaniem ręki przyjąłbym od III dek października do II dekady grudnia xd
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 19 Kwiecień 2023, 09:08
jorguś, ale za ostatnie 8 dni Sruchowiec miał 36 godzin i tyle wystarczy, rozumiałbym narzekanie jakby to było 0 godzin, czy nawet te 36 godzin, ale pajacowo wyrobione (3 dni lampy i reszta loch), ale no codziennie masz te pare godzin suki, po co więcej
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 20 Kwiecień 2023, 20:01
Ja stoję murem za Jorgusiem Przemyślałem sobie trochę spraw i uważam, że o ile duże ilości lampy, złośliwe opady i ryzyko suszy lub susza sama w sobie to czynniki na minus, tak jednak usłonecznienie powinno być w miarę umiarkowane i wpisywać się w naturę wiosny jako bodziec do rozkwitu przyrody Pojedyncze dni lampowe też są dla mnie ok, ale co do zasady najbardziej cenię sobie zgrabną kompilację wszystkich tych czynników, jakie wymienił Jorguś. Od dziesięciu dni tak właśnie jest i jeśli do końca miesiąca nie wystąpią już przymrozki, to chyba stanę się największym fanem tego kwietnia na naszym forum
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7637 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 20 Kwiecień 2023, 22:32
Dzisiejszy dzień akurat ponownie nieco mnie przekonał do tego kwietnia, ale niestety ochłodzenie w przyszłym tygodniu jawi się może nie jakoś anomalie, ale po prostu niewiosennie, do tego z groźbami przymrozków niemal u progu maja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum