Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
CityDriver- pierwszy symulator elektrycznych pojazdów?
Autor Wiadomość
Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Maj 2023, 13:38   CityDriver- pierwszy symulator elektrycznych pojazdów?

W tym roku, jeszcze przed nadejściem wakacji, planowana jest premiera nowej symulacji jazdy samochodem, tj. CityDriver. ;-) W produkcję gry zaangażowane jest studio Viewapp, a za wydanie przedsiębiorstwo (lub firma) Aerosoft GmbH. ;-)

Gracz miałby możliwość podróży po ulicach dobrze odwzorowanego niemieckiego miasta (w tym przypadku bodajże Monachium), w obrębie którego wypełniałby różnorodne misje i zlecenia. ;-) Z racji tej że byłby to prawdziwy symulator, pojawiłby się jakiś chociażby podstawowy samouczek i/lub załączona szkoła czy nauka jazdy (to co też miała np. pozycja Test Drive Unlimited 2). ;-) Jak oglądałem filmiki będące jej zapowiedzią na stronie Youtube, to interfejs robi naprawdę dobre wrażenie- jest na czym oko zawiesić. ;-) :-( Jednak coś za coś: wymagania sprzętowe wydają się po prostu nieziemskie- z obawy o stan mojego urządzenia wolę nawet jej nie dodawać do listy życzeń... :-(

https://store.steampowered.com/app/2064810/CityDriver/

MINIMALNE:
System operacyjny: Windows 10 (64-bit)- w porządku, mam system operacyjny Windows 10 Pro 64-bit ;-)
Procesor: from 2.9 GHz AMD Ryzen 5 3600 or Intel Core i5--10400F or newer- u mnie jest procesor Intel Core i5-4690 K CPU @ 3.5 GHz, więc raczej wątpię, bym się jeszcze łapał, mimo że do jakichś złych nie należy :-(
Pamięć: 16 GB RAM- ja mam 8 GB RAM pamięci, więc no raczej nie pozostaje mi nic innego, jak spokojnie przyznać, że nie spełniam kryteriów... ;-)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1070 or AMD Radeon RX 6600 XT, each with 10 GB VRAM or better- posiadam kartę graficzną NVIDIA Geforce GTX 660, co również nie jest raczej takie kiepskie (tak jak procesor) do nawet ambitniejszych gier ;-) , ale no tak czy owak pozostaje mi tylko oglądanie filmików i zdjęć związanymi z tą pozycją :-(
Sieć: Szerokopasmowe połączenie internetowe- ok, ze stałym dostępem do sieci czy internetu z reguły nie mam problemów ;-)
Miejsce na dysku: 30 GB dostępnej przestrzeni- z tym różnie bywa, skompresowałem jakieś 10 dni temu dysk C, przez co przybyło mi dużo więcej pamięci, ale obecnie z powrotem ją systematycznie tracę :-( , podejrzewam, że duży udział mają w tym pliki systemowe, a zwłaszcza sekcja związana z przywracaniem systemu (tam mi przybywa ilość z dnia na dzień- już się jakieś 10 GB zebrało, więc mniej więcej tyle co straciłem po kompresji: z ok. 80 mam obecnie 70 GB), ale sam na własną rękę wolałbym nie tworzyć punktów kontrolnych czy w inny sposób kombinować z zarządzaniem, ważne że dysk oficjalnie teraz nie widzi błędów jak go wczoraj skanowałem i naprawiałem (znaczy, właściwie naprawa to za mocne określenie, trochę go oczyściłem z jakichś "pomyłek", o których istnieniu nie miałem wcześniej bladego/zielonego pojęcia- ta operacja oczywiście wymagała ponownego uruchomienia komputera) ;-)
Karta dźwiękowa: integrated or dedicated compatible soundcard- karta dźwiękowa jest chyba u mnie też zintegrowana z systemem, mimo że u mnie za główne źródło dźwięku odpowiadają sterowniki z programu i firmy Realtek ;-)

ZALECANE:
System operacyjny: Windows 10, 11 (64-bit)
Procesor: from 3.6 GHz, 8 cores
Pamięć: 16 GB RAM
Karta graficzna: NVIDIA GeForce RTX 2080 TI or AMD Radeon RX 6800 XT, each with 12 GB VRAM or better
Sieć: Szerokopasmowe połączenie internetowe
Miejsce na dysku: 30 GB dostępnej przestrzeni
Karta dźwiękowa: integrated or dedicated compatible soundcard
Dodatkowe uwagi: The system requirements mentioned here cannot cover all systems and configurations, so that in individual cases there may be compatibility problems that prevent or impact the game's runnability or performance.

Warto wiedzieć, że wymagania tejże gry mogą okazać się nie do sprostania przez wiele porządniejszych komputerów stacjonarnych (a co dopiero laptopów) ;-) , i że gra nie tylko będzie się czkała (a taka okoliczność wzbudza oczywiście niepokój, lecz można sobie z tym jeszcze jakoś poradzić poprzez modyfikacje w grafice [na niższe detale/szczegóły]- najwyżej wydajność będzie nieco pogorszona z uwagi na obciążenie) ;-) , ale również nawet mogą wystąpić kłopoty z jej uruchomieniem i ogólnym działaniem, nawet gdyby udało się ją z powodzeniem pobrać i zainstalować- w końcu nie dla psa kiełbasa. ;-) :-(

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 5 Maj 2023, 08:18   

Nawet ciekawie się zapowiada :-)
Dodałem tę grę do listy życzeń oraz do obserwowanych.

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 5 Czerwiec 2023, 17:11   

Dzisiaj miała miejsce premiera tej gry.
Jak na razie oceny nie są zbyt pozytywne...

Odpowiedz do tematu