Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Maj 2023, 19:46
A to ja w dni z bardzo wysokim temp. maks. wolę gdy temp. nocne są niskie. Chyba że pojawia się wiatr osuszający powietrze (niekoniecznie wiatr halny czy fen), którego obecność znacząco ogranicza spadek nocnych temp. Takie osamotnione przykłady kilkanastu C jako tmin. (gdy punkt rosy jest sporo niższy i wilgotność powietrza też taka nie jak na noc przystało, czyli na pewno nie po 70-90% wzwyż) są dla mnie do przyjęcia. Przy występującym deszczu dla odmiany liczę się również z obecnością cieplejszych nocy, ale tak czy owak wolałbym by w przynajmniej obecnym okresie temp. spadała jakoś przynajmniej do +10 C mimo wszystko (zaś w wakacje jak najczęściej do +15 C lub mniej).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum