Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16345 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Czerwiec 2023, 03:02 Nieprzeciętne uwagi szkolne
Najmocniej przepraszam, co sądzicie o tego typu tekstach? Mi się nawet niektóre przykłady bardzo podobają.
Zamknął nauczyciela na klucz i odmówił zeznań.
Z radości że nie ma nauczyciela, zwalił tablicę.
Śmieje się parszywie.
Rozmawiałam z nią i nie dała mi dojść do słowa.
Wyrwany do odpowiedzi mówi, że nie będzie zeznawał bez adwokata.
W czasie wyścigu międzyszkolnego umyślnie biegł wolno, by jak twierdzi, zyskać na czasie.
Uczeń siedzi w ławce i zachowuje się podejrzanie.
Dalsze inne przykłady, na które się natknąłem (a było ich sporo) mimo że należą do fajnych, raczej mi już tak nie przychodzą do głowy- nie zasługują jednak (dla mnie przynajmniej) na wyróżnienie. Jak jednak sobie coś później przypomnę, to może uda mi się poszerzyć listę.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12357 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 3 Czerwiec 2023, 18:49
Niektóre uwagi z mojej klasy w podstawówce:
- udaje żabę na lekcji
- śpiewa na lekcji sprośną piosenkę (to pewien utwór zespołu LMFAO)
- krzyczy na religii "Polska gola!"
- mówi, że nie przebrał butów, bo ma syfa na palcu
- zgasił nauczycielce światło w toalecie
Do tego było dużo dziwnych uwag związanych z rozmawianiem na lekcjach, opuszczaniem terenu szkoły i innymi, bardziej "codziennymi" akcjami - przodowali moi najlepsi kumple, czyli sąsiad który chodził ze mną do szkoły od IV klasy oraz kolega, który kiedyś uczył się najgorzej w klasie i wyglądał na młodszego od innych, a teraz jest gwiazdą Instagrama
Ja miałem dwie uwagi - 05.12.2011 na WF-ie za przeszkadzanie kolegom w grze i 29.03.2012 za gadanie z kolegą na lekcji.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16258 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 3 Czerwiec 2023, 20:14
A tak bywało w przedwojennej szkole żydowskiej.
Na wycieczce do parku mały Szmul woła do nauczyciela:
-Psze pana, a ogrodnik szczyna trawkę
Nauczyciel na to:
-Szmulku, nie mówi się "szczyna" tylko "kosi"
Na drugi dzień w czasie lekcji Szmul woła:
-Psze pana, a Abramek kosi pod ławkę
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum