Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Zastanawiam się głęboko nad tym czy można (fizycznie) w kogoś wejść i jeśli tak to w jaki sposób i co to może oznaczać... W świecie przyrody taki przypadek kojarzę chyba tylko z kangurami.
Chyba, że chodzi o takie wejście, by móc przejrzeć czyjeś zamiary, intencje, że to ogólnie taka sztuka czytania w myślach innych osób i rozumienie się bez słów.
Już swoją drogą chyba wiem, jakim argumentem (taką trochę właściwie też wymówką) mogę się posługiwać co do chyba wszystkich osób- mało mówię, bo automatycznie i magicznie potrafię zrozumieć tok myślenia innych, a patrzenie z wiecznym zdziwieniem, niedowierzaniem i zaskoczeniem jest tylko moją przykrywką, którą niezawodnie się posługuję dla zmylenia tropu.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 323 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16227 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 4 Czerwiec 2023, 20:32
Bartk617 napisał/a:
Zastanawiam się głęboko nad tym czy można (fizycznie) w kogoś wejść i jeśli tak to w jaki sposób i co to może oznaczać...
Oj Ty dzieciaku, może jeszcze nieuświadomiony "prawiczku". Czyżbyś naprawdę nie wiedział, że wejście w kobietę polega na połączeniu narządów płciowych obojga partnerów, czyli na akcie miłosnym
Zresztą zacytuję "clarisem" wiersz, który zalinkowałeś. Każdy od razu zorientuje się w czym rzecz. Czemu nie Ty
Cytat:
Hmmm
Chcę wejść w Ciebie
Jak ciepły ostry nóż
W masło rozchylając płatki
Czuć jak się rozpływasz
I spływające szczęście
Które spoi nasze dusze
Rozdzielone wieki temu
W absolutne jedno
W absolutne piękno
Pomimo stuleci cały czas Cię znam
Poprzez setki wcieleń pamiętam
Jak to strasznie wiedzieć
Wiedzieć czego chcesz
Bo chcesz zawsze tego
Co już we mnie jest
I sam tego pragnę
Teraz tego chce
Spoić nas na zawsze
Nierozerwalny węzeł
Właśnie plącze nas
Jeden mały kroczek
Wiem zrobimy go
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczy punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca..
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16291 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Czerwiec 2023, 12:38
Trudno jest mi to sobie wyobrazić , bo z reguły ludzie współżyjący ze sobą są raczej z grubsza podobnych rozmiarów (średnio różnica wynosi do plus minus 20-30 cm wzdłuż i wszerz): nie pomieściliby się.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 5 Czerwiec 2023, 16:08, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Inne Pomógł: 323 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16227 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 5 Czerwiec 2023, 13:39
Tu się nie ma co pieścić,tu się musi zmieścić! Chyba wiesz co w co
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczy punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca..
Wysłany: 11 Czerwiec 2023, 23:04
Bartek617 napisał/a:
Eee... kabelek z wtyczką do gniazdka kontaktowego, by połączenie z powodzeniem między nimi zaistniało?
Nie wiem czy mogę o takich rzeczach opowiadać, bo pewnie wyjdę na złoczyńcę , ale pamiętam, że jak byłem nastolatkiem, to mnie śmieszył widok ogórka.
Czy jesteś androidem, a może przyniósł Cię bocian, a może rodzice znaleźli Cię na plantacji kapusty lub ogórków
Bo ja:
Homo sum et humani nihil a me alienum puto
czyli:
Jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce
Wysłany: 14 Czerwiec 2023, 20:47
Bartek617 napisał/a:
Nie wiem czy mogę o takich rzeczach opowiadać, bo pewnie wyjdę na złoczyńcę , ale pamiętam, że jak byłem nastolatkiem, to mnie śmieszył widok ogórka.
Coś dla Ciebie do śmiechu
Gałczyński Konstanty Ildefons
Dlaczego ogórek nie śpiewa
(Z niedokończonej całości
pt. "Miłosierdzie")
Pytanie to, w tytule,
postawione tak śmiało,
choćby z największym bólem
rozwiązać by należało.
Jeśli ogórek nie śpiewa,
i to o żadnej porze,
to widać z woli nieba
prawdopodobnie nie może.
Lecz jeśli pragnie? Gorąco!
Jak dotąd nikt. Jak skowronek.
Jeśli w słoju nocą
łzy przelewa zielone?
Mijają lata, zimy,
raz słoneczko, raz chmurka;
a my obojętnie przechodzimy
koło niejednego ogórka.
Wysłany: 22 Luty 2024, 21:19
Jeden z najstarszych wierszy napisanych w języku polskim. Tekst dialogu zapisany został ok. 1463 roku w rękopisie Biblioteki Seminaryjnej w Płocku, zaginionym podczas ostatniej wojny. Podaję w linku, bo skopiowanie go do forum zajęłoby zbyt dużo miejsca.
https://wolnelektury.pl/katalog/lektura/rozmowa-mistrza-polikarpa-ze-smiercia.html
Można też posłuchać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum