Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25164 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 9 Październik 2022, 20:30
Wiosną jak przymrozi i zniszczy, to się niebawem zregeneruje, jesienią wystarczy tylko jeden przedwczesny przymrozek i do widzenia kfiotki na wiele miesięcy
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25164 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 27 Lipiec 2023, 17:21
I co, zmieniło Wam się coś Bo ja jeszcze bardziej się zniechęciłem jesienią, która jest symbolem umierania, a wiosna początku, nowości. Wiosną nawet jak mróz coś zepsuje to można to względnie szybko naprawić, zaś gdy dowali jesienią to trzeba czekać na nową wegetację miesiącami
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36422 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 27 Lipiec 2023, 18:39
Jesień jest piękna A wiosna to jednak czas łysych badyli, ale po 2023 przynajmniej się trochę pogodowo patrzę na tę porę roku pozytywniej, tj do 20.04 xd
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 27 Lipiec 2023, 19:42
Ja lubię zarówno wiosnę jak i jesień, ale szczególnie wtedy, gdy czuję spełnienie minioną porą roku. Pod tym względem łatwiej jest jesieni, gdyż w ostatnich latach albo czuję spełnienie latem (jak w 2020 czy 2021) albo mam go dość (jak w 2019 czy 2022). Gorzej jest z wiosną. W tym roku długo nie mogłem się do niej przekonać i dopiero w ciepłym okresie po Wielkanocy poczułem się z nią naprawdę dobrze. Marzy mi się ciepła, wilgotna, a przy tym dosyć słoneczna (ale o dziwo bardziej w kwietniu niż w maju) wiosna po ostrej zimie
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16244 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 27 Lipiec 2023, 20:59
Chłopaki z Czerwonych Gitar śpiewali tak i mieli stuprocentową rację.
Ja jednak najbardziej lubię przełom lata (astronomicznego) i jesieni. Feeria barw i bogactwo zbiorów.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16244 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 27 Lipiec 2023, 21:49
Może na drzewach nie, chociaż to zależy gdzie. Oto fotki z 9 października ubiegłego roku (a więc druga dekada astronomicznej jesieni) robione w okolicach Janowa Podlaskiego.
Także wrzosy, wrzośce, astry, aksamitki, przebarwione hortensje, to barwy późnego lata i wczesnej jesieni. No i kolorowe winogrona. Kolor i bogactwo zbiorów. O barwach grzybów w lesie nawet nie muszę przypominać..
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 27 Lipiec 2023, 22:30
Wrzesień jako całokształt jest zielony, ale pierwsze żółte listki potrafią się pojawiać już w sierpniu. Po wrześniu widać już upływ czasu i to, że zaczyna się nowa pora roku - więcej jest mgieł i chłodnych nocy, a różnica długości dnia jest już czymś rzucającym się w oczy. A gdyby trafił się rekordowo ciepły wrzesień, pozostanie nam nocne niebo i zimowe konstelacje nad ranem
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum