Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25170 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 8 Wrzesień 2023, 13:29 Jaki to etap wiosny?
Jak w ankiecie. Wg mnie to pełnia wiosny, bo wiosna jak sama nazwa wskazuje to pora roku "wyganiająca sen" i jej pełnia przypada wtedy, kiedy większość otoczenia wykaże jakiekolwiek oznaki życia. Kiedy już to wszystko zaczyna wyglądać bujnie na wzór lata mówimy o późnej wiośnie (a nie o pełni). Zaś, gdy nic jeszcze się nie dzieje, lub ewentualnie wyskoczy jakiś zawilec mówimy o wczesnej wiośnie, czyli początku procesu powrotu do życia
Fotka jest z 20 śmietnia 2023
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16320 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Wrzesień 2023, 16:29
10 czy nawet 5 l. temu jak byłem ciepłolubem za wszelką cenę (tyle że bez oczywiście zagrożeń burzami), to bym powiedział, że obrazek powstał na przełomie marca-kwietnia, obecnie przychylałbym się ku twierdzeniu biorąc pod uwagę doświadczenia z ostatnich lat, że to zdjęcie zostało zrobione gdzieś w połowie maja (już po zimnych ogrodnikach).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7637 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 9 Wrzesień 2023, 10:52
Jak dla mnie to pełnia wiosny też, tak jak FKP mówił, późną wiosna to już powinna mieć pełne ulistnienie, choć jeszcze dość świeże, jasnozielone ulistnienie.
A taki widok jak na tym zdjęciu to jak na 20 śmietnia to lekki, ale jednak wstyd, do 15.04 bym przymknął oko xd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum