Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
U mnie w każdej kategorii wyniki są lekko powyżej średniej (ale trochę niższe niż u Łukasza), bo zaznaczałem dużo opcji "pośrodku", zwłaszcza dotyczących znajomości z osobami- jak się naprawdę ludzie lubią, to są to w sumie pierdoły, na które nie powinno się w ogóle poświęcać uwagi- znajomym w zasadzie nie powinno na tych kwestiach zależeć. Natomiast fakt faktem, podejrzenie i czujność wzbudzają większe niż heteroseksualni ludzie. Samo bycie homoseksualistą nie traktowałbym jako zgorszenie moralno-etyczne (o gustach czy upodobaniach się nie dyskutuje- dla mnie są rzecz jasna kiepskie, bo zostałem wychowany w tradycyjnej rodzinie, ale tej osobie się widocznie podobają i mają do tego prawo) , ale szerzenie tego zjawiska i naruszanie panującego porządku już może dodawać obaw i powodów do niepokoju, dlatego np. nie wyobrażam sobie za bardzo mieć autorytetu w postaci nauczyciela czy wykładowcy. Wprawdzie na uniwerku miałem takiego jednego wykładowcę na początku studenckiej kariery (z 5 l. temu chyba) , który podobno miewał skłonności homoseksualne i nawet napisał na ten temat książkę w Ameryce (bodajże nazywał się J. Krzyszpień), ale nie był stanowczym czy wymagającym prowadzącym, więc zaliczenie zajęć w postaci pozytywnej oceny z egzaminu z prowadzonych 2 przedmiotów (fonetyka angielska i gramatyka opisowa języka angielskiego) łatwo można było u niego zdobyć. W dodatku jakiś czas temu (2-3 lata) ten pan profesor przeszedł na emeryturę, więc mogę domniemywać (choć jaka jest prawda, nie mam pojęcia), że należał jeszcze do grona "spokojnych homoseksualistów": tzn. mógł swoje prace na temat gejostwa publikować, ale osoby o innym światopoglądzie mu prawdopodobnie nie przeszkadzały.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16232 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 13 Październik 2022, 19:24
Jak widzisz Łukaszu tak samo
Zajrzyj do mojej prywatnej galerii.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum