Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12242 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 26 Październik 2023, 11:08
Ja najbardziej czekam na przełamanie dnia Wszystkich Świętych, który w ostatnich latach jest albo bardzo ciepły albo ciepły i słoneczny, czyli dla piromanów bardzo ciepły Chętnie przyjmę jakąś innowację, bo te ocieplenia pod koniec października i ciepłe I dekady listopada to już trend, jedna ze specjalności naszego klimatu w ostatnich 15 latach.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15724 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Październik 2023, 07:57
Dla mnie dobrze- listopad jednak powinien już stopniowo nam uzmysławiać, że wkraczamy w zaawansowaną jesień. Jednak też mam coś takiego, że lepiej przyjmę całodobowo ok. 5-10 C niż duże amplitudy- np. 15-20 C w ciągu dnia, a dla odmiany koło 0 C lub przymrozek w nocy. Temp. w ciągu dnia mogą nie porywać (choć oczywiście wskazany jest w miarę regularny ciąg na przyzwoitym poziomie- np. do ok. 10-15.11 ani razu poniżej +10 C) , ważne by noce nie sprzyjały odmrożeniom. Jak się rano wychodzi na zewnątrz w obecnym okresie, to się jednak docenia łagodne pogodowo noce.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum