Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 21 Listopad 2023, 12:20
Rejon Łodzi tak jak miast Górnego Śląska raczej należy do młodych- ich rozwój zawdzięczają przede wszystkim przemysłowi (w centrum Polski jednak pokłady węgla i kamiennego i brunatnego maleją raczej na rzecz włókiennictwa), więc no jest trochę trudno, by oficjalnie do pereł piękna się zaliczały).
Ale tak czy owak rewitalizacja postępuje z roku na rok- może w Łodzi rzeczywiście ten proces nie jest specjalnie widoczny (niektórzy twierdzą, że wcale nie zrobiło się ładniej) , ale np. w Katowicach zaszły raczej wyraźne zmiany na lepsze- już jak byłem kiedyś (gdzieś 3-4 l. temu pojechałem tam na krótko z Rodzicami), to no w moim odczuciu bardzo urokliwie było (mimo że dużo wieżowców). Żałuję, że nie mogliśmy zwiedzić całego rejonu GOP (kilka dni by pewnie zeszło) , ale nacieszyłem się przejazdem autostradą A4, widokami obok aeroklubu i Spodkiem (a między tymi atrakcjami podziwianiem centrum miasta z auta).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum