Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12357 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 22 Listopad 2023, 19:36
Dzisiejszy odcinek przeszedł do historii tego programu. Pan Artur Baranowski wygrał ustanawiając niemożliwy do pobicia, absolutny rekord zdobytych punktów, odpowiadając prawidłowo na wszystkie pytania I i II etapu, a także biorąc na siebie wszystkie pytania w finale, również nie myląc się ani razu Swoim rywalom w finale nie dał odpowiedzieć na ani jedno. W sumie oznacza to udzielenie poprawnych odpowiedzi na ok. 50 pytań z różnych dziedzin wiedzy ogólnej. Nikt wcześniej przez 29 lat trwania programu nie zbliżył się nawet do takiego rezultatu.
Czy to jakiś przybysz z kosmosu Czapki z głów
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16345 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 22 Listopad 2023, 19:51
Może jest to dobry znajomy pana prowadzącego i lub zdobył wcześniejszy dostęp do odpowiedzi- taka nieśmiała myśl mi do głowy przyszła.
Nie no, przepraszam- wierzę, że zwycięstwo zostało odniesione w uczciwy sposób. Niesamowitą sprawą jest posiadanie takiej wiedzy. Chciałbym być taki mądry...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16258 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 22 Listopad 2023, 20:19
Nagranie "1 z 10" zostało przerwane z ponieważ jeden z uczestników przypiął do klapy odznakę LGBT czyli serduszko z tęczą. Propagowanie takich symboli powinno być i jest niedopuszczalne w publicznej telewizji.
https://www.pomponik.pl/p...enc,nId,7151139
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16258 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 22 Listopad 2023, 20:35
FKP napisał/a:
To samo tyczy się krzyża.
Słusznie, ale w studiu teleturnieju "1 z 10" nigdzie krzyża nie widać. Co najwyżej na dekoltach niektórych uczestniczek. I tu przyznaję Ci rację. Te panie powinny zdejmować taką ozdóbkę.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12357 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 22 Listopad 2023, 22:43
Ja szczerze nie wiem komu mógłby przeszkadzać mały krzyżyk jako element biżuterii. Naszywka LGBT jest sama w sobie czymś kontrowersyjnym, co wywołuje emocje i może gorszyć, tak jak elementy przejawiające przynależność do subkultur. W regulaminach teleturniejów taki strój i dodatki są wskazane jako niedozwolone, więc nic dziwnego, że produkcja programu zareagowała by wyegzekwować ten zapis.
A wyczynu pana Artura nikt poza Bartkiem nie skomentuje Warto dodać, że dotychczasowy rekord programu wynosił 533 punkty, co świadczy o tym, że dzisiejsze wydarzenie było czymś naprawdę kosmicznym, niemieszczącym się dotąd w zasięgu kogokolwiek
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7639 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 22 Listopad 2023, 23:00
Co do wyczynu Pana Artura to rzeczywiście nieprawdopodobna sytuacja. Pamiętam jakie wrażenie robił już ten poprzedni rekord, ale na ten odlot to już totalnie brak słów xd
Co do tej cenzury to jestem zdecydowanie przeciwny- flaga LGBT nie jest symbolem mającym znamiona zbrodniczej ideologii i uczestnik miał prawo w niej wystąpić.
_________________ 2024 jest chory
Ostatnio zmieniony przez jorguś 23 Listopad 2023, 01:33, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16345 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 22 Listopad 2023, 23:05
Jak dla mnie i jedne i drugie elementy dekoracji, jeśli tylko nie rzucają się specjalnie w oczy (zwłaszcza te homoseksualne) nie powinny w zasadzie nikomu przeszkadzać. Chociaż myślę, że "większe zrozumienie" (jeśli to tak mogę nazwać) powinno dotyczyć posiadaczy krzyżyka.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7639 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 22 Listopad 2023, 23:24
Bartek617, jak dla mnie to powinna być jasność w regulaminie, że nie może być żadnych symboli, albo że pełna dowolność. A nie takie określanie, który jest normalny, a który nie na podstawie mojego widzimisię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum