Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11998 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 19 Styczeń 2024, 06:54 Msza w intencji... Michaela Jacksona
Knurów. Msza w intencji Michaela Jacksona. Poprosiła o nią starsza parafianka
Cytat:
W kościele w Knurowie (woj. śląskie) odbyła się w środę msza święta w intencji Michaela Jacksona. - Każdy człowiek zasługuje na modlitwę. Pan Bóg kocha wszystkich - mówił podczas nabożeństwa proboszcz.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16320 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Styczeń 2024, 08:51
Co mogę powiedzieć, modlić się zawsze można za kogokolwiek , ale osoba wymieniona w intencji może zaskakiwać. Szkoda, że z załączonego artykułu nie można się dowiedzieć, kim jest osoba prosząca o modlitwę, jeśli chodzi o kraj pochodzenia, bo nasuwają mi się takie dziwne podejrzenia, że ta starsza pani może być cudzoziemką w kwestii narodowości. W więzy krwi czy pokrewieństwo dusz trudno jest mi raczej uwierzyć, co najwyżej mogłaby to być jakaś prawdopodobnie dalsza znajoma.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 19 Styczeń 2024, 11:30, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 19 Styczeń 2024, 20:08
Tak. Paweł jest tradycjonalistą i nie popiera tego soboru i jego dorobku - szanuję, choć mam trochę inne zdanie i choć z poglądami papieża Franciszka w wielu sprawach się nie utożsamiam, tak jego poprzedników uważam za jednych z największych papieży w historii Kościoła Rzymskokatolickiego.
Co do Michaela Jacksona i mszy za niego - zastanawiają mnie intencje osoby, która zamówiła takie nabożeństwo. Czy przemawiała za nią troska o zbawienie duszy "Króla popu" czy chęć wywołania poruszenia i sensacji. Modlitwa za zmarłych i troska o zbawienie żywych to obowiązek wierzących, więc jeśli celem było to pierwsze, to nie widzę problemu.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Knurów. Msza w intencji Michaela Jacksona. Poprosiła o nią starsza parafianka
Cytat:
W kościele w Knurowie (woj. śląskie) odbyła się w środę msza święta w intencji Michaela Jacksona. - Każdy człowiek zasługuje na modlitwę. Pan Bóg kocha wszystkich - mówił podczas nabożeństwa proboszcz.
To niech odprawi mszę w intencji Nerona, to też śpiewak i poeta, a jeśli już nie artysty, to w intencji Mahometa lub księcia Siddharthy Gautamy zwanego Buddą. Oryginalne nieprawdaż
W "rezerwie" dodam jeszcze księcia Nosferatu (Dracula czyli Vlad Palownik), z bliższych historycznie Stalina i jego współpracowników, a nawet Hitlera i jego zgraję. A gwoli uczczenia "przyjaźni polsko-ukraińskiej" również Banderę i Szuchewycza. Dla "poprawności politycznej" dodam faceta czarnoskórego jakim był Jean-Bédel Bokassa
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum