Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Stabilną, ale lekką zimę na minimum miesiąc (bez realnych odwilży, ale za to z dość skąpą pokrywą śnieżną)
80%
[ 4 ]
Ostrą, bajkową zimę w wydaniu jak II dekada grudnia ub.r. w tych najbardziej bajkowych regionach, ale niestety krótką, a po niej patolski luty, z conajwyżej krótkimi atakami Narnii :klaun:
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7636 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 13 Styczeń 2023, 17:46 Jaką kontynuację zimy wybierasz?
Jeśli o mnie chodzi to wybieram jednak lekką, ale stabilną zimkę na minimum miesiąc. Taki przesunięty o dwa tygodnie luty 2018 uszedłby w tłumie, tam jednak pokrywa praktycznie trzymała się cały miesiąc (choć tuż przed tymi mrozami na koniec to już rzeczywiście był kompletny klaun i jakieś luki w tej pokrywie były) Ale jednak był to miesiąc bez zawahania zimowy, co oczywiście przypieczętował na koniec xd
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7636 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 24 Styczeń 2024, 13:41
To ja trochę przeciwnie do kmroza rok temu byłem za stabilnością, a w tym roku aż tak mi na tym nie zależy, fajnie jakby dwa tygodnie w lutym podtrzymała pokrywa jakakolwiek i tav w tym czasie była ujemna, starczy tyle xd
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36423 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 24 Styczeń 2024, 14:19
jorguś, no ale ja dokładnie tak samo jak Ty, rok temu chciałem stabilności, bo po prostu wcześniej w sezonie jej nie było, teraz trochę stabilności już było, ale zabrakło takiego dopierdolenia by było te 20cm i białe wszystkie drogi poza głównymi przez tydzień i szczerze mówiąc tego oczekuje teraz w lutym, no jeszcze mogło by jakimiś mrozami dopierdolić, najlepiej pod sam koniec miesiąca
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16250 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 24 Styczeń 2024, 17:12
Najlepsza jest śnieżna zima z długo zalegającą pokrywą śnieżną (raczej niezbyt obfitą) ze zmiennym zachmurzeniem , niewielkimi wiatrami i niezbyt mocnym mrozkiem.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16250 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 25 Styczeń 2024, 16:38
zgryźliwy tetryk napisał/a:
Najlepsza jest śnieżna zima z długo zalegającą pokrywą śnieżną (raczej niezbyt obfitą) ze zmiennym zachmurzeniem , niewielkimi wiatrami i niezbyt mocnym mrozkiem.
FKP napisał/a:
zgryźliwy tetryk, Taka właśnie jest najgorsza.
Quodlibet czyli po łacinie: co się (komuś) podoba. Mówiąc kolokwialnie : "są gusty i guściki"
Jeszcze jedna sentencja: de gustibus non est disputandum (łac., ‘gusty nie podlegają dyskusji’), w sprawach smaku (gustów, upodobań) nie należy dyskutować.
Na wsiach nieraz mówiono: "jeden woli Kaśkę, a drugi Maryśkę"
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum