Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 131 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11794 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 26 Styczeń 2024, 19:04 Prognoza długoterminowa dla Górnego Śląska (26.01.2024)
Idzie nagłe ocieplenie, a nawet przedwiośnie - zwłaszcza od początku lutego.
Szkoda tylko, że wygląda to na wersję lutego z 2016 roku, a nie np. z 2019 roku...
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12240 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 26 Styczeń 2024, 20:34
Ja też, wprost nie wyobrażam sobie tego, żeby kolejny luty miał być ciepły Niezależnie od wszystkiego, robię sobie przerwę od sprawdzania prognoz ażdo czasu, kiedy coś zacznie klarować się ku dobremu, wolę się nie denerwować. Do tego wątku wszedłem tylko dla komentarza Jacoba
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15717 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Styczeń 2024, 13:37
Ta wersja prognoz jest nieaktualna i poszła po wygórowanej wiązce. Odwilżowa aura dosyć długo pociągnie (bo mimo obniżenia się średnich wiązek pod koniec rozdania to cały czas można mówić o średnich powyżej 0 C, przynajmniej w ciągu dnia), ale 2-cyfrowe temp. się z pewnością nie pojawią. Raczej wierzchołki wykresów temp. dziennych utrzymają się na poziomie koło +5 C: czasami nieznacznie więcej lub nieco mniej (np. jak w dniu dzisiejszym). Noce z kolei to albo lekkie minusy, albo minimalne plusy: tutaj średnia wychodzi z grubsza blisko 0 C.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum