Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Luty 2024, 18:29
Nie wiem czy media niszczą społeczeństwo tak jednoznacznie, ale na pewno niespecjalnie sprzyjają poprawianiu się relacji międzyludzkich (w prawdziwym świecie). Jak niektórzy ludzie przynajmniej uważają, że mogą porzucić swoją rzeczywistą tożsamość i przybrać nową w sieci i wówczas działać bez żadnych zahamowań (wyzwiska, groźby, prześladowania, ogólnie wszystko co kształtuje tzw. mowę nienawiści i pozostaje w zupełnej niezgodzie z netykietą), to raczej atmosfera nie robi się zbyt przyjazna... Ja sam przynajmniej staram się swoimi działaniami udowodnić, że jako przykład reprezentuję tą spokojniejszą i bardziej ułożoną grupę użytkowników, ale no mało wiem i no mistrzem się przecież nigdy nie nazwę, nawet jak będę w czymś naprawdę dobrze obeznany (co prawda mało takich rzeczy się i tak znajdzie)... Tworzenie czy podtrzymywanie kontaktów międzyludzkich na ogół były jedną z moich pięt Achillesa. Internet jest w pewnym sensie ucieczką od zmagań życia codziennego: ma się jednak tą niewątpliwą przewagę, że zawsze można się zastanowić, nim się podejmie konkretne działania, czy stworzy się jakąś wypowiedź.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum