Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 13 Marzec 2024, 00:00
kmroz, A widziałeś to 9-minutowe nagranie aktywistki w okularach xd Moim zdaniem w tym całym pierdoleniu jest niemało prawdy, ale cel w tym przypadku nie uświęca środków i nie można pozwalać sobie na chuligańskie wybryki, bo ziemia płonie. W Niemczech po szeregu akcji przypominających odpały wyznawców islamu ten ruch "Ostatnie Pokolenie" został zdelegalizowany
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Kwiecień 2024, 20:25
Dzisiejsze rozumienie idei czy roli aktywizmu przez ludzi doprowadza do tego, że oni sami dodają sobie sporo niepotrzebnych kłopotów. Nie zdziwiłbym się, gdyby w przypadku Grety teraz chodziło o problem tego rodzaju, że ludzie posiadają samochody: bo w zasadzie słusznie, redukcja ruchu ulicznego i przerzucenie wszystkich do publicznej komunikacji lub na rower czy inny przyjazny środowisku środek transportu rozwiązałoby radykalnie problem zanieczyszczeń w powietrzu. Ale przerażające jest w sumie to, jak dzisiejsi młodzi ludzie są niepokorni, nieposłuszni i buntowniczy... Ja na miejscu Grety bym się czym prędzej ulatniał na widok policjantów: kim oni są, a kim ja jestem... Swe miejsce trzeba jednak dobrze znać na tym świecie... Każdy rozsądny obywatel wie, że organy porządku i sprawiedliwości mają na celu zapewnić społeczeństwu bezpieczeństwo, a bunt przeciwko takim organom (oraz w zasadzie innym też) jest niczym innym jak przejawem bezprawia i anarchii...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 6 Kwiecień 2024, 20:42, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum