Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 28 Marzec 2024, 15:39
Prognozy raczej w przewadze przemawiają za ciepłem, jednak słonecznej pogody może już niezbyt wiele się pojawiać. Raczej będą dominować wyższe temp. nocne oraz będzie mnóstwo wiatru.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 28 Marzec 2024, 18:06
Mam co raz mniejsze szanse na pierwszą 20-tkę w marcu bo w prognozach obniżają jeszcze yr'no daje mi w niedzielę 19 stopni a inne nawet tylko 12 stopni.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 28 Marzec 2024, 19:30
Ciepły marzec nie musi w ogóle zawierać temp. na poziomie "20", wystarczy że nie będą pojawiać się znaczące ochłodzenia.
Kwiecień na chwilę obecną też ma raczej wystartować z wysokiego pułapu- na pewno wyższego niż rok temu.
Wiadomo początku kwietnia 2023 nie można porównywać z np. 1996 czy 2013, ale ciepło regularnie wówczas niestety nie było... Rok temu bezpośrednio przed ukrzyżowaniem Jezusa miałem ochotę nie widzieć tego co się dzieje za oknem i nerwowo przeglądałem wpisy... Teraz też w sumie towarzyszy mi pewien niepokój, co to się jeszcze wydarzy, ale na szczęście nic raczej nie wskazuje, by coś poważniejszego miało mieć miejsce na samym początku nowego miesiąca.
Wysłany: 30 Marzec 2024, 12:34
Na 5 czy 10 chłodnawych sezonów będzie musiał się pojawić choć 1 bardzo (wręcz wyjątkowo) ciepły. Odwrotnie sytuacja ma się z feriami świątecznymi: kiedyś na pewno pojawią się nie z odwilżą i prawdopodobnie w grę będą wchodzić solidniejsze mrozy.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum