Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Kwiecień 2024, 20:28
Nie było, ale czy to oznacza, że teraz musi? Jak opady znikną z planszy, to w porządku, pogodzę się ze zjazdem temp.- w pozostałym przypadku liczę na temp. min. w okolicach co najmniej +2 C i punkt rosy co najmniej +1.5 C.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Kwiecień 2024, 20:44
ECM jeszcze dla mnie daje jakąś nadzieję, ale z drugiej strony atakuje Górny Śląsk i Wyżynę Krakowsko-Częstochowską, więc opad "różowy" byłby raczej uzależniony od wysokości. Po prawej stronie są wyliczenia modelu GFS, ale nim bym się nawet tak bardzo nie sugerował: on to po reformie lubi zawsze widzieć zimowy opad lub niższe temp. Kraków często wychodzi o 2-3 C chłodniejszy od Katowic...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 20 Kwiecień 2024, 20:47, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 20 Kwiecień 2024, 21:06
FKP, ruchoma dekada 16-25(?).04 to koszmar, którego śmiecień 2021 by się nie powstydził, a zresztą wtedy nawet nie było aż tak długiego ciągu lodu, wbijały się tam co te kilka dni jakieś strzały ciepła/normy xd
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 20 Kwiecień 2024, 21:09
jorguś, Jak patrzę na kwiecień 2021, to mam ochotę wyłupić sobie oczy. W tym roku wystarczy odwrócić wzrok od tego, co mamy obecnie i jeszcze trochę potrwa i otrzymamy prawdziwy Eden - nie tylko bordowy, ale i daleki od pustynnego, minione kwietnie nie potrafiły nawet osobno takich parametrów przynieść, a w pierwszej połowie to w ogóle nie warto było o tym nawet śnić Natomiast kwiecień 2024 uznam za przełomowy, jeśli przymrozki nie przekroczą tych -1 st. i ociepli się konkretnie w końcówce, a to właśnie widać w fusach.
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Wysłany: 20 Kwiecień 2024, 21:55
Mnie jakiekolwiek ocieplenie już za bardzo nie cieszy, bo obecne ochłodzenie do marnych temp. dowodzi, że temu miesiącu nie jest po drodze zostanie rasowym antyzłośliwcem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum