Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 20 Kwiecień 2024, 20:45
XD
Ale ja podtrzymuję, że dobrze odnoszę się do tamtego ocieplenia. Tak już niestety mam, najwygodniej mi docenić taką pogodę po chłodach, jako pewnego rodzaju rekompensatę. Wtedy dodatkowo zbiegło się to z niezwykle wyraźnym i pełnym przebudzeniem przyrody oraz oraz przyniosło pierwsze gorące dni w roku, co po tak długim czasie aury zgoła odmiennej stworzyło wręcz wrażenie przeniesienia do innej strefy klimatycznej, dotarcia do jakiegoś wyczekiwanego celu
A Kmroz trafnie rozszyfrował tę moją"trudnąmiłość" do wiosny Okres 10-25.04 był umiarkowanie ciepły, umiarkowanie słoneczny, miał dość dużo dni z opadami, niezłe noce i parę burz - generalnie stanowił kwintesencję tego, czego oczekuję w kwietniu. Przyjemna, kwitnąca, zielona wiosenka bez suszy ani złośliwych pluch. Nawet miejsce dla większego, lampowego ocieplenia się znalazło. Ale szanuję za to, że znało umiar. Ani nie było tureckie (przy tym, czego doświadczaliśmy w tym roku, to w ogóle norma) ani nie za długie. Nie jest tajemnicą, że ogólnie do kwietnia 2023 odnoszę się pozytywnie i uważam, że nie jest to chwalenie na wyrost.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 20 Kwiecień 2024, 21:07
Ja dość podobnie, ale w tym roku niestety źle się z tym czułem. Nie ma co nawet pisać o tej "niezasłużoności", nawet bez tego miałem poczucie, że ta pogoda jest strasznąpatologią, która raczej martwi niżcieszy. W 2021 odczuwałem przyjemność tak całym sobą, bez zastrzeżeń. Trudno zatem stwierdzić, które ciepło wydawało mi się większe, ale na pewno to sprzed blisko trzech lat lepiej do mnie trafiało Trzy dni takiej bajeczki (9 maja nie liczę, bo rozpoczął się temperaturąwstydu).
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum