Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16303 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Maj 2024, 17:07
O Boże, ale by było szaleństwo...
Ja w sumie wolałbym niezbyt wysokie te temp., a jedynie też zmniejszać zapotrzebowanie na jakiekolwiek większe opady: na nie przyjdzie pora, gdy zrobi się cieplej (tj. od +5 C wzwyż). Zimą wolę jednak mżawki, i ogólnie opady o sumach dobowych nie przekraczających 1 mm.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 11 Maj 2024, 18:00, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16303 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Maj 2024, 21:22
Anomalie straszne...
Jedno jest pewne: w przyszłym sezonie zimowym powinno zdecydowanie pojawiać się więcej ochłodzeń i okresów z temp. w okolicach norm (lub nawet poniżej nich), ale nie powinny one dostarczać tylu uciążliwości, co w ostatnim sezonie, kiedy wiarygodność pomiarów pokryw znowu mogły zostawać poddane w wątpliwość, bo np. u pana Heńka notowano przeszło ponad 0.5 metra, a u pana Mietka mieszkającego kilkaset m-kilka km dalej zaledwie parę cm maks..
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum