Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36417 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 8 Kwiecień 2024, 09:36
Bartek617, póki co spadło mnóstwo deszczu przy cieple, więc nie gadaj głupot. Ostatnim kwietniem, w którym padało w porównywalnych ilościach przy cieple był może 2014, a i to niekoniecznie.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16291 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Kwiecień 2024, 18:56
Ja też nie wierzę, ale co można powiedzieć: tydzień temu również nie wierzyłem, że szykuje się nieciekawa aura... Ten sezon wiosenny jest makabrycznie bezlitosny dla osób, które oczekują w miarę normalnej pogody...
Tak czy owak jakkolwiek sytuacja nie będzie wyglądać za kolejne ok. 10 dni, to na temat majówki nie można za bardzo niestety powiedzieć obecnie, że będzie "przeciętna" - widzę wpisy czy słyszę na ogół takie głosy albo, że będzie tak ciepło, że się usmażymy i spalimy (współczuję zwłaszcza tym osobom, które są przy tuszy) , albo z drugiej strony wymarzniemy na kość (to nie jest z kolei najlepsza nowina dla chudzielców i osób borykających się z anoreksją)... Ktoś zawsze będzie się czuł nieszczęśliwy bez względu na to, co pod koniec z tego wyjdzie... Takie są uroki (a właściwie przekleństwa) cyrkulacji południkowej- półśrodki dotyczące wysokości temp. nie mają prawa mieć miejsca.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16291 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 16 Maj 2024, 10:13
O 18 godzinie w zasadzie mogą często być wyraźnie niższe temp. niż w godz. 12- jak patrzę przynajmniej po wykresach na wysokość temp. w prognozach, szczyt wypada koło południa.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum