Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Maj 2024, 17:24
Mieszane mam te uczucia: z jednej strony opady by się przydały, by położyć kres stepowieniu, z drugiej strony raczej to będzie oznaczać mniejsze dobowe amplitudy temp.- z jednej strony chciałbym by padało cały dzień (o słabym lub umiarkowanym, lecz ciągłym natężeniu), ale by na noc pojawiały się przejaśnienia i rozpogodzenia, niekiedy wyraźniej stymulując zjazd temp.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 13 Maj 2024, 17:46
Bartek617 napisał/a:
chciałbym by padało cały dzień (o słabym lub umiarkowanym, lecz ciągłym natężeniu), ale by na noc pojawiały się przejaśnienia i rozpogodzenia, niekiedy wyraźniej stymulując zjazd temp.
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Ja już sam nie wiem do końca, jakie upodobania pogodowe ma redakcja serwisu TwojaPogoda. Nawet dotychczasowa ładniejsza aura została zmieszana z błotem ze względu na dotkliwy wiatr. Gdyby nie bardziej widoczny ruch w powietrzu przez bite wiele tygodni, powietrze należałoby do kiepskich i człowiek mógłby mieć więcej kłopotów z oddychaniem... Niestety ten argument potwierdza, że dobro człowieka stoi z założenia w sprzeczności do dobra roślinności (one się lepiej rozwijają, gdy występuje wilgoć- tzn. jest z reguły pochmurnie i pojawia się dużo deszczu), a z kolei u człowieka powszechnie przyjętą preferencją (oczywiście przeciwników znajdzie się również sporo, ale to wciąż raczej wyraźna mniejszość) jest słoneczna, sucha, o niskiej wilgotności pogoda.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum