Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15919 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 30 Maj 2023, 13:10
Ja bym się ucieszył, gdybym zobaczył na żywo niedźwiedzia : pewnie ogólnie zareagowałbym podobnie jak kilka lat temu, gdy zobaczyłem czarnoskórego człowieka (koło mojego miejsca zamieszkania oczywiście, nie w centrum Krakowa) , tzn. byłbym bardzo zaskoczony i długo bym po tym przeżyciu "musiał dochodzić do siebie". Ale tak czy owak zastanawiam się trochę, czy można byłoby go hojnie obdarować szlachetnym ziołem konopi indyjskiej: podobno całkiem dobrze sobie radzą z doglądaniem towaru.
Bez tego dodatku jednak lepiej jest rzeczywiście unikać konfrontacji z tymże drapieżnym czworonogiem, w trosce o swoje zdrowie i życie. Nawet jak człowiek będzie pozytywnie i pokojowo nastawiony, to miś niekoniecznie musi ten przyjazny i dobroduszny nastrój podzielać czy też odzwierciedlać. Gdyby uzębienie i pazury dało się w jakiś sposób i w jakimś stopniu "uregulować", to może ewentualne spotkanie by tak źle nie przebiegło.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 1 Maj 2024, 21:11
Nowy Sącz 1 maja 2024 roku Słoneczny dzień, bardzo dobra widoczność i wiele dostrzegalnych szczegółów, a wszystko w najlepszym okolicznym punkcie widokowym
I więcej szczegółów, z tymi najciekawszymi na czele. Tak po ekstremalnie ciepłych miesiącach prezentują się tatrzańskie szczyty:
Stare Miasto i jego zabytki:
Kościół pw. św. Kazimierza, kino Sokół, I Liceum, SP nr 1 i Planty:
Most heleński, kościół pw. św. Krzyża i część osiedla Helena - duży budynek to siedziba Korala:
Sanktuarium św. Rity, fragment klasztoru sióstr Niepokalanek i okolice dworca PKP:
Rondo Solidarności:
Przemysłowa część miasta, Stary Sącz (widoczna wieża klasztoru Klarysek) i fragment Tatr:
Koziarz (tam, gdzie byłem 24 sierpnia ubiegłego roku):
Przehyba i wystające ponad pasmo Beskidu Sądeckiego tatrzańskie szczyty:
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15919 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 25 Maj 2024, 19:43
Moje zdjęcia nie są zdecydowanie tak dobre jak Piotra , ale udało mi się uchwycić krajobrazy z okolic osiedla Barskiego, a właściwie z bloku przy ul. Partyzantów.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 27 Maj 2024, 08:14
Ale ten czas niemiłosiernie szybko przeleciał: przedwczoraj jechaliśmy do Sącza, wczoraj jeszcze znajdowaliśmy się pod miastem, ale niewiele spacerowaliśmy, głównie siedzieliśmy. W sobotę żeśmy się przeszli do Galerii Arkadia, a w niedzielę do kościoła pod blokiem, nim pojechaliśmy do nowego domu Wujków na krańcach Starego Sącza (na wzniesieniu, koło lasu). Myślałem, by iść w stronę Miasteczka Galicyjskiego (w stronę Piotra), ale pomijając kwestię odwagi, szyki pokrzyżowały odciski od noszenia nowych butów. Nawet tego nie poczułem, jak się krew wylała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum