Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Czerwiec 2024, 21:39
Z mojej perspektywy to tydzień 8-14 stycznia miałby jako takie szanse, ale szóstka to stanowczo za dużo - zbyt rzadko i słabo padał śnieg, a pokrywa wybitna nie była. W lutym każdy tydzień był na szóstkę, ale niemiecką, a i w późniejszym czasie nic nie wzbudza we mnie sympatii.
W roku poprzednim na szóstkę zasłużył natomiast tydzień 4-10 grudnia. Bez niego ostatnia zima byłaby dla mnie równa Trzydziestolatce. Wcześniej to może potężny tydzień 31 lipca-6 sierpnia. W lipcu nie udało się trafić, choć ośmiodniowy okres 17-24 lipca miał spory potencjał. Bez wątpienia moim ukochanym pogodowo tygodniem był 12-18 grudnia 2022 Ale tylko pod względem pogody tu i teraz, gdyż jego końcówkę zepsuły mi prognozy gwałtownie godzące w mój stan psychiczny. Geoinżynieria jest faktem
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Czerwiec 2024, 19:34
Dla mnie nie tak fajnie: w tym roku pojawia się odszczepieniec na tle ostatnich przynajmniej 4-5 lat. To znaczy do temp. dziennych nic w sumie raczej nie mam (po ok. 20-25 C termometr może sobie obecnie wskazywać w swoim szczycie, koło południa), ale 2-cyfrowe noce (ok. +10 C lub nawet więcej) się już zadomowiły na amen i jak szczęście dopisze pewnie przez niecałe następne pół roku (4-5 miesięcy) nam potowarzyszą. W tym roku przymrozki nocne skończyły się wraz z widocznym zalegającym na ziemi śniegiem (na przełomie stycznia-lutego), więc pewnie pod względem numerycznym temp. nocne jak były i są tak pewnie nadal będą przez wiele tygodni na niezłych sterydach.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Czerwiec 2024, 23:54
jorguś, i po co to "XD" Już nawet pomijam kwestie ilości burz w tym czasie, ale pogoda i temperatura sama w sobie złoto, a jak dodam do tego jeszcze przeraźliwe porównanie z tym co bywało w poprzednich (i nie tylko) latach o tej porze
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum