Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 24 Luty 2020, 21:35
Pamiętasz kiedy robiłeś te zdjęcia? Odnoszę wrażenie, że mogła to być sobota 22 lipca, najgorętszy dzień tego miesiąca na południu. Pamiętam ten daty, to był początek drugiej, cięższej fali upałów, kiedy już naprawdę ostro grzało. W sobotę (niemal na pewno 22 lipca) pod wieczór przyszła do mnie rodzinka, posiedzieliśmy trochę na dworze i pamiętam że niebo wyglądało dokładnie tak jak na Twoich zdjęciach, aż do późniejszych godzin, kiedy całkowicie się rozpogodziło. I na dobrą sprawę, to chyba moje jedyne "pochmurne" wspomnienie z tego miesiąca, który kojarzy mi się z nieustanną lampą
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 179 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7601 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 24 Luty 2020, 23:48
Ja od 22 do 30 lipca 2006 przebywałem na Mazurach i pogoda tam była wręcz idealna... 27-29*C i pełna lampka.. Pamiętam że miałem wtedy zazdro jak dzwoniłem do dziadka i dowiadywałem się, że u nich jest po 32-34*C
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 25 Luty 2020, 16:39
jorguś napisał/a:
pawel, Teraz też bym tak na to patrzył, ale wtedy jako 8-latek wyznawałem zasadę im goręcej tym lepiej
Heh, ja za dzieciaka miałem podobnie Pamiętam tylko że fala upałów z lipca 2007 była dla mnie zbyt ciężka i po kilku dniach przestałem lubić wychodzenie na dwór przy takiej temperaturze. Dopiero około 2013-14 roku upały przestały mi się podobać, choć nadal w niektórych wersjach jestem w stanie je polubić A czasami w upalny i suchy dzień lubię sobie wyjść i działać w słońcu, żeby poczuć ten żar, wręcz tak z ciekawości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum