Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Marzec 2020, 21:24
Cytat:
Atlantyk solidnie buchnie ciepłem ponownie w III dekadzie grudnia, w Boże Narodzenie temp. dobije do 10-13 st. a na południu Polski przy wietrze halnym przekroczy nawet 15 st. Fajerwerki będziemy odpalać też w łagodnej scenerii ale w deszczu
😂 Wiedziałem że zrobisz mi na przekór i zasugerujesz właśnie taką pogodę na Święta. Wtedy oprócz rekordów temperatur padnie rekord częstotliwości tekstu "kiedyś to były zimy" w świątecznych rozmowach
Tylko z tym deszczem na Sylwestra to nie przesadzaj, nie chcę zostawiać stuffu na Nowy Rok, bo wtedy już nie ma tego klimatu
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 6 Marzec 2020, 12:16
Mam nadzieję, że długo nie powtórzy się taki syfiasty rok, jak 2018.
Kolejny rekordowy rok mógłby wyglądać tak:
"lochowy" rekord stycznia ok. +6K, luty 2020 bis , marzec 2019 bis , kwiecień a'la 1998/1999, cały drugi trymestr dokładnie taki sam jak w 2013 . Żebyś miał coś z tego roku, skromny rekord września nie wychodzący poza +3K, rekord października i listopada ok. +4K, oraz "lochowy" grudzień z +6K
Tyle rekordów a mimo to bardzo fajny rok, a nie takie ku*estwo co 2018, już ten 2019 nie byłby zły, jakby zamienić anomalie stycznia z czerwcem to byłby ideał rekordowego roku
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum