Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 25 Wrzesień 2024, 23:25 Jakich drzew jest u Was najwięcej w lasach?
Taka tam ankietka. U mnie niestety jest to sosna, ale zaraz za nią jest dąb szypułkowy. Trzecie miejsce jest bardzo trudne do określenia, walczyć o nie mogą grab, brzoza i olsza. A jak jest u Was
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 26 Wrzesień 2024, 01:44
W moich stronach najwięcej jest raczej również sosny wśród drzew, później buku i jodły, ale dąb również zajmuje wysoką pozycję
W moich bezpośrednich okolicach dominują ogólnie drzewa iglaste (nie liściaste), więc bardziej sosny, jodły, ewentualnie modrzewie lub świerki- tak dokładnie się jednak nie przyjrzałem, stąd nie jestem w stanie jednoznacznie powiedzieć, czego mam najwięcej, przynajmniej jeśli chodzi o udział.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 26 Wrzesień 2024, 22:07, w całości zmieniany 2 razy
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 26 Wrzesień 2024, 20:51
Sosny.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 29 Wrzesień 2024, 12:33
W naszych okolicach lasy to głównie sosna, a krzaczory to brzozy, olszyny i kruszyna. Na naszym osiedlu kasztanowce, jarzębiny, rajskie jabłonki, a także brzozy. Z iglaków modrzewie i świerki sadzone po "bożym narodzeniu" Te jednak "przyjmują się" bardzo rzadko... Na naszej działce to głównie tuje, cyprysiki, świerki zwykłe (sadzonki leśnych samosiejek) i srebrne (kłujące), sosna ponderosa, oraz jodła. Przy działkowych drogach modrzewie.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum