Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16291 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 7 Październik 2024, 08:51
To prawda: początek października tak jak i koniec września słyną na ogół z umiarkowanych temp. i przeciętnej pogody No tyle że nic na ogół nie trwa tu wiecznie, z jednej strony mamy zwykle sytuację np. z roku 2021, gdy po pochmurnej i przeciętnej końcówce września nadszedł pogodniejszy i z wyższymi dziennymi temp. początek października, z drugiej strony mamy taki tegoroczny przypadek, kiedy występowanie niepozornych temp i brzydszej pogody "spóźniło się" o kilka dni we wrześniu, ale zajmuje jednym ciągiem plus minus 20-25% października
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12350 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 7 Październik 2024, 21:45
FKP, to prawda, chyba tylko w końcówce sierpnia wystąpił taki dzień, kiedy praktycznie cała Polska zgarnęła z niego rekord. Jednak co ciekawe, kiedy zrobiłem statystykę dla NS, okazało się, że najmniej rekordów ciepła z roczników XXI wieku ma... 2020. Do lutego miał trzy, a teraz został mu się jeden
Dla Płocka jeszcze nie sprawdzałem, ale u Ciebie było tych rekordów więcej, bo jeszcze 18 marca kojarzę i chyba w lutym coś było i 2024 tego nie machnął.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum