Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16291 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Październik 2024, 11:16 Aplikacja Zoom na urządzenia mobilne
Witajcie, najmocniej przepraszam, ale mam taki zgrzyt, bo mam uczestniczyć w spotkaniu językowym za pomocą programu Zoom i komputer PC oraz laptop choć są dobre, to jednak a) komputer nie widzi w ogóle kamery (no bo jak, jak nie jest wbudowana w system ani dokupiona), b) laptop (firmy Lenovo) dostrzega ją w umiarkowanym zakresie, z mikrofonami i głośnikiem na szczęście jest wszystko w porządku. A ponieważ pani prowadząca bardzo chciałaby, bym pozostał widoczny, to nie mam wyjścia i w praktyce zostaje mi uczestnictwo w zajęciach za pomocą telefonu. Nie jest to za wygodna forma, ale lepszy rydz niż nic: jak kiedyś brałem udział w zajęciach w aplikacji Teams na telefonie, to jakoś sobie radziłem. Nie wiem jednak, czy na telefonie sobie dam radę, każdy komunikator się jednak różni pod względem funkcjonalności...
Czy korzystał może ktoś z Was kiedyś z tej aplikacji (zwłaszcza w wydaniu komórkowym)? Jeśli tak, to jakie macie wrażenia, czy wszystko Wam działało (mikrofon, głośniki, kamera)?
Za pomocą tej strony można się dowiedzieć, czy wszystkie ustawienia są w porządku
https://zoom.us/test
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 323 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16227 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 8 Październik 2024, 12:24
Efekt ZOOM (zbliżenie i powiększenie fotografowanego obiektu) na smartfonie można uzyskać "rozciągając" palcami obraz na ekranie. I nie potrzeba do tego żadnej specjalnej aplikacji.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczy punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca..
Hobby: Inne Pomógł: 323 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16227 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 8 Październik 2024, 12:39
I właśnie dokładnie o efekcie ZOOM pisałem. Nie widzę potrzeby instalowania tej aplikacji, efekt wystarczy, chyba, że to chodzi o coś więcej..
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczy punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca..
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16291 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Październik 2024, 19:33
Jakoś dało się radę- początkowo korzystałem z dwóch urządzeń (laptopa i telefonu, dziś komputer PC w celu uruchomienia tej aplikacji oszczędziłem), ale później wystarczał sam telefon (laptop się wyłączył w trakcie). Baterii w komórce trochę zeszło, ale póki to jest 1.5 godz. rozmowy, a nie np. 5, sprzęt powinien jeszcze jakoś wytrzymać. Najgorsze było trzymanie komóry w łapie, a że ja się trochę denerwowałem i ręka się trzęsła, to rzucało u mnie trochę obrazem... Muszę sobie jakiś stojak do przenośnych urządzeń zamówić, by sobie stały spokojnie w jednej pozycji, a ja bym nie musiał ich dotykać swoimi rękami.
Co prawda tam usprawiedliwiłem się w kilku słowach pani prowadzącej, że mam pewne utrudnienia techniczne, ale no robiłem co w mojej mocy, by się mnie nie czepiała, że nie mam aparatu aktywnego, więc no kombinowałem jak koń pod górę. Mam tylko nadzieję, że wstydu nie było.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum