Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 9 Październik 2024, 15:50
Dziękuję Bartek 🫂 Cóż, każdego z nas to czeka. Ty dobrze znasz ten stan, bo pożegnałeś już swojego Tatę. Teraz trzeba żyć tak, jak nasi bliscy chcieli.
Babcia chciała żebym poukładał sobie sprawy zawodowe i miał dobre, dostatnie życie. Odeszła w sobotę, a w piątek dowiedziałem się, że pomyślnie przeszedłem okres próbny w nowej pracy, gdzie udało mi się zostać zatrudnionym i dostałem nową, lepszą umowę. Nie zdążyłem Jej o tym powiedzieć, ale myślę że i tak wie.
Z jednym tylko zawaliłem. Wśród sześciu wnuków jestem jedynym, który nie dał Jej prawnuka. A tyle mnie pytała o "sprawy matrymonialne", tak się tym interesowała... Widocznie potrzebna jest mi w tym zakresie pomóc "z góry"
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 9 Październik 2024, 19:56
Wracając do tematu pogody.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 10 Październik 2024, 10:34
PiotrNS napisał/a:
Ty dobrze znasz ten stan, bo pożegnałeś już swojego Tatę. Teraz trzeba żyć tak, jak nasi bliscy chcieli.
Jest to trudne zadanie , trudno się też zmotywować do zmian, ale co racja, to racja- nie mamy za dużego tu wyjścia czy pola manewru. Kiedyś trzeba je będzie wprowadzić do życie- dla dobra nas samych i dla żyjących członków rodziny... Ostatnie zdanie dotyczy oczywiście głównie osób, które np. pozostają bez większego pomysłu na siebie czy bez jakichś widocznych perspektyw- te które już znalazły zatrudnienie, prowadzą samochód, zajmują się w większym stopniu gospodarstwem domowym nie muszą się tymi kwestiami przejmować.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 10 Październik 2024, 16:18
Dzisiaj słońce wyszło tylko na chwileczkę tak po 14-tej a tak przez cały dzień całkowite zachmurzenie do południa nie za ciepło za to teraz jest ciepło bo prawie 18 stopni a maksymalna 18,4*C ale dość silny ciepły wiatr.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 10 Październik 2024, 20:05
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum