Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Październik 2024, 12:06 Alwin i wiewiórki ;-)
Kiedyś jak byłem małolatem, naprawdę lubiłem te bajki, obecnie wróciłem do oglądania i wróciła nostalgia. 2 pierwsze części były naprawdę spoko (pod względem przygód jakie bohaterom towarzyszyły), choć obecnie krępuje mnie trochę ten infantylizm w związku z wiewiórkami. Talentu wokalnego raczej im odmówić nie można, choć na moje obecnie to strasznie piszczą... Lektorzy muszą mieć bardzo zniewieściałe głosy.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Październik 2024, 12:13
Fajny był jeden cytat (po przetłumaczeniu lektorem, dubing), np.:
Jeden uczeń szkoły mówi (po przyjściu do niej wiewiórek): Trzeba będzie sprowadzić gryzoni do parteru.
A jego kolega: To nie powinno być trudne- ledwo odrastają od ziemi.
Albo jak była scena (z tego samego filmu, również w szkole), że ten sam koleś rzucił jakieś puste opakowanie na ziemię (nie chciało mu się podejść do kosza), a jedna wiewiórka była wydzielona do przestrzegania porządku na stołówce... Gryzoń był asertywny i nieustępliwie prosił gościa, by pozbierał po sobie. Facet zareagował: "Mam się pozbyć śmieci? To zacznę od ciebie". Wziął do łapy (tyle że nie to co powinien) , wycelował w stronę kubła... i trafił. Jak człowiek chce, to potrafi zadbać o porządek.
Przepraszam, tak se głupio pożartowałem - jestem świadom od dziecka, że nie należy w taki sposób postępować
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum