Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Najlepsze roczniki 2001-2018
Autor Wiadomość
kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 4 Listopad 2024, 18:09   

W każdym razie na pewno wolę to od mokrego i wietrznego ścierwa :zygacz:

Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 4 Listopad 2024, 18:32   

kmroz, ja tam wolę 1 połowę marca jak 2005 :serce: (opcjonalnie 2001, 2003, 2004, 2006, 2010, 2011, 2013, 2016, 2018, 2021, 2022 :-) 2023 też dużo lepsze)

"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024

kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 4 Listopad 2024, 18:44   

Jacob, ja też, co nie zmienia faktu, że marzec 2014 doceniłem, za brak opadów na początku i ich rozwój wtedy gdy faktycznie patowegeta przedwczesna ruszyła

Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 4 Listopad 2024, 22:27   

Jacob napisał/a:
Wolę zdecydowanie coś pokroju 2009 albo nawet 2015

W okolicach Szczecina np. w sumie też bym wolał. ;-) Trochę mi nie pasują takie dni jak 23.10. jak 26.10. pod względem niskich temp. i braku usłonecznienia (dużego zachmurzenia), ale reszta wydaje się w sumie i tak naprawdę w porządku. ;-) No w sumie jeszcze niektóre dni z poł. miesiąca trochę nietęgo wyglądają z tym wiatrem. :-( ;-)

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 8 Listopad 2024, 22:19   

20. 2018 - zimowo przeciętny rok, zdecydowanie najlepszy był epizod z połowy stycznia, ten z połowy grudnia u mnie marny z wyjątkiem końca. No i sucharski luty i 2 połowa listopada w tym stylu :roll: , marcowa "zima" przerywana, ale w podobnym stylu :/ . Cenię jednak ten rok za to, że umiał odciąć zimę od reszty (chociaż znaczna część stycznia i grudnia termicznie też marna :/ ). Od kwietnia do połowy listopada, to nawet nie chce mi się komentować :zygacz: , jedynie lipiec sensowny, a właściwie tylko i wyłącznie jego druga dekada :roll:

21. 2019 - bardzo zły rok, ale jakby to powiedzieć bardzo... przeciętny w swojej beznadziejności :?: . Poza czerwcem (który na tle 2016-24 naprawdę nie jest jakiś mocno wygórowany xD), do bólu przeciętny rok, który strasznie wpasował się w ówczesne schematy (teraz jednak stycznie poszły wyraźnie do góry, w przeciwieństwie do listopadow, lipce też się lekko bujnęły (ale nadal najsuabszy miesiąc srata), no i wezdajbieli zbastowały, no kwietnia i maja po 2024 nie wyrokuje), ale do sedna, na bardzo duży minus luty (mimo początku i ochłodzenia po 20.02, to w większości był koszmarem...), kwiecień, czerwiec i grudzien. Do tego słaby marzec i listopad, które strasznie poskąpiły zimy :/ . Lipiec, sierpień i październik też słabe. Na duży plus za to wstęp i zakończenie pory ciepłej, czyli maj z wrześniem, ale i w nich nie zabrakło wad, jednak jak na możliwości tych miesięcy, to tamto duo było najlepszym w XXI w. No i jeszcze styczeń, który u mnie na tle kraju był naprawdę beznadziejny, jednak doceniam że dominowała termiczna zima, bez większego patolstwa i sporo paprało w 1 połowie :snieg:

22. 2015 - trochę typ jak 2019, w teorii mniej patolski (ba z dzisiejszej perspektywy to do październikabyłto naprawdęchłodnyrok :lol: ), ale całokształt bardziej odrażający :zygacz: . "Zima" jak w 2019, ale jeszcze gorsza, bo tu okrojona o 1 połowę stycznia. Okres kwiecien - październik z dzisiejszej perspektywy wydaje się naprawdę zimny i co jak co, ale tamten rok mi absolutnie nie kojarzy się z gorącym latem (a z resztą i na S po ostatnich 9 latach wydaje się ono zwyczajnie ciepłe (tyle że patolsko spolaryzowane)), ale tu była straszna susza w porze ciepłej :zygacz: i ogólnie bardzo nieprzyjemna, jedynie lipiec w miarę szanuję za burzowy tydzień l, ale całokształt bardzo przeciętny przy innych lipcach XXI w. i sporo odchylow w obie strony :/ . Jeszcze wrzesień całkiem sensowny.

23. 2020 - tu poza okresem czerwiec - październik totalna chujnia, zimowo absolutnie, nieporównywalnie najgorszy rok. Też okropna wiosna, z najgorszym trendem (chociaż chyba na ten moment wolę taką anomalie w sraju niż w śmietniu). No i nudny do porzygu nudnopad (jedynie schematyczna polaryzacja była jego jakimkolwiek plusem, chociaż była dość słaba). Między czerwcem a październikiem też zbyt kolorowo nie było, przede wszystkim ta dwójka robi ten miesiąc. Lipiec sielski i dość antyzlosliwy, ale na dłuższą metę nudny i suchy. No i sierpien - wrzesień tu był naprawdę super okres 22.08 - 5.09 (chociaż anomalnie szału nie robił) i od 25.09, ale poza tym dwie straszne pustynię, które mocno dobijały po tym co tamten rok odwalał do końca wiosny :zygacz:

99. 2024 - oceniamy XXI w. Może 2080 będzie bardziej patolski :kibel:

"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024

Odpowiedz do tematu