Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Listopad 2024, 14:50 Solonez ;-)
Witajcie, najmocniej przepraszam, czy wiecie może o jaką rzecz się rozchodzi? Nawiązanie przede wszystkim miało miejsce do filmu pt. "Symetria", którego fabuła jak pewnie dobrze wiecie, skupiała się na warunkach panujących w więzieniu. Ja swoją drogą długo zastanawiałem się, z czego składa się ów specjał kulinarny, ale po zapoznaniu się z informacjami w sumie jest mi dosyć łatwo sobie przypomnieć (woda, sól, cukier, niekiedy również proszek do pieczenia, detergenty i środki przeczyszczające). Kiedyś może nawet sobie zrobię ten napój, ciekawe jakie skutki z tego wynikną. Podobno przyrządzając taki rarytas chciało się ukarać współwięźnia za gafę popełnioną w celi.
Kiedyś myślałem, że to wykwintna potrawa wymagająca dużo przygotowania (miałem nawet skojarzenia z makaronem, niekoniecznie jednak typu spaghetti) , ale no właśnie zaletą przepisu jest krótki czas przygotowania oraz prostota (nie trzeba posiadać specjalnych zdolności kulinarnych, by coś takiego stworzyć) oraz niewielka liczba wymaganych składników (wspomnianych powyżej) , a wadą podobno są kłopoty (dolegliwości) związane z żołądkiem, wątrobą, brzuchem , ów środek przeznaczony do spożycia może również spowodować biegunkę. Gdyby jak nazywała wskazywała, to była rzeczywiście tylko sól, to jeszcze pół biedy (nawet niektórzy uważają, że to zdrowy dodatek), ale reszta może już nie wyglądać tak kolorowo.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum