Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: LukeDiRT
28 Kwiecień 2019, 12:47
Muzyka - jaką słuchacie?
Autor Wiadomość
Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 22 Listopad 2024, 17:23   

Mam duszę, ale nie jestem żołnierzem. ;-) :-( Ech, kiedyś te piosenki miały głębokie przesłanie. ;-) :-(

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

Bartek617 
Poziom najwyższy

Wysłany: 25 Listopad 2024, 12:43   

https://www.tekstowo.pl/p...a_na_szkle.html

Ja chyba mam pomysł, czego tej osobie brakuje. ;-)

Działającego kabelka wraz ze sprawną wtyczką do gniazdka ;-) - te dzisiejsze przenośne urządzenia elektroniczne (zwłaszcza telefony komórkowe) są w pewnym sensie nieporozumieniem :-( : niekiedy dłużej trwa czas ich ładowania niż odwrotny proces, tj. zejście baterii do poziomu 0%. ;-) :-(

Chociaż treść zwrotek może sugerować, że nie chodzi o sprzęt komputerowy, a o niezrozumienie ze strony bliźniego. :-(

No w sumie też może chodzić o niepohamowaną chciwość (wręcz pazerność) człowieka, co jest jednym z grzechów głównych... :-(

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Hobby: Inne
Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 25 Listopad 2024, 21:51   

21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.

Bartek617 
Poziom najwyższy

Wysłany: 29 Listopad 2024, 13:30   

Ach ta elektronika, to już był ponadczasowy temat pół wieku temu, a pierwsze telewizory LCD (podobnie jak telefony komórkowe) powstawały w latach 1990-1999. ;-)

Ech, to prawda, czas nas uczy pogody. :-( No ja za sprawą tego forum między innymi rozwinąłem sukcesywnie swoje zainteresowania meteorologiczne, a także wzrosła świadomość odnośnie palących problemów klimatycznych, np. negatywny wpływ "dupska" (tj. lampy) na samopoczucie człowieka w trakcie pory ciepłej. ;-)

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Wysłany: 29 Listopad 2024, 20:40   

A moze tak zająć się naukami ścisłymi najlepiej doświadczalnie.
21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.

Bartek617 
Poziom najwyższy

Wysłany: 5 Grudzień 2024, 14:43   

No wspominałem już kiedyś np. o skokach z (w domyśle z pierwszego, ale z wyższych kondygnacji też można, jak ktoś jest odważny) piętra w dół- to musi być dopiero ciekawe doświadczenie. ;-) Tylko ani niezalecane jest podejście "na główkę" (prawdopodobnie już za pierwszym razem kończące się śmiercią) :-( , ani "na bombę" czy "na baczność" (sztywna postawa)- wtedy z kolei może z dużym prawdopodobieństwem dojść do połamania kończyn. :-( Przed taką akcją akurat warto podobno napić się alkoholu- ciało powinno być wówczas bardziej elastyczne, gibkie i rozluźnione w trakcie spadania. ;-) Miejsce lądowania (nawierzchnia) też ma duże znaczenie: na chodniku lub asfalcie szanse odniesienia poważniejszej kontuzji są większe, a na trawniku (zwłaszcza pokrytym śniegiem- jednak nie lodem!) stają się mniejsze. ;-) W wodzie tak samo zależy- jak głęboki będzie ciek czy zbiornik wodny: jeśli jego głębokość będzie krótsza niż wysokość z której się spadało, skutki mogą niestety okazać się opłakane. :-(

Bartek617 
Poziom najwyższy

Wysłany: 5 Grudzień 2024, 16:07   

Mój Boże :-( , ale znalazłem odkop z początku grudnia 2021 (gdy jeszcze wszystko było w porządku) :-( z portalu niska kultura. ;-) Historia naprawdę tragiczna (wtedy rzeczywiście były te kłopoty z murem na granicy Polski i Białorusi) :-( , ale no nie miałem pojęcia, że te dwie sprawy (koncert wychwalający żołnierzy-patriotów oraz śmierć uchodźców/migrantów ze wschodu) :-( mogą się w jakiś sposób łączyć czy wiązać ze sobą... :-(

Cytat:
Świat widział, że Polska zorganizowała koncert dla obrony godności munduru żołnierza polskiego, gdzie Lou Bega zaśpiewał "Mambo no.5", w którym wyliczał z kim chciałby się ruchać.
Świat teraz wie też, że koncert zaczął się kilka godzin po tym, jak w szpitalu zmarła 38-letnia Kurdyjka, matka piątki dzieci.
Wraz z mężem i rodziną błąkała się po lesie na granicy, najpierw po stronie białoruskiej, a później po polskiej, gdzie wszyscy zostali zatrzymani.
Była w ciąży i w poważnej hipotermii.
W momencie przyjęcia do szpitala temperatura jej ciała wynosiła 27 stopni.
Nosiła w sobie też martwy płód.
Niestety nie odzyskała już przytomności.
Jej dzieci i mąż zostały zatrzymane w obozie, gdzie złożyli podanie o azyl polityczny w Polsce.
W tym czasie w TVP:
"A little bit of Monica in my life
A little bit of Erica by my side
A little bit of Rita is all I need
A little bit of Tina is what I see
A little bit of Sandra in the sun
A little bit of Mary all night long..."
I klaszczący mundurowi.
Welcome to PRL 2.0.
Dla świata jesteśmy i będziemy (nawet przeciwnicy władz) jeszcze przez wiele lat bezdusznymi, zacofanymi, pro-rosyjskimi debilami.

P. S.: Może się mylę :-( , ale wydaje mi się na szczęście, że ta piosenka nie jest o czynie zabronionym ;-) - pokazuje raczej, że podmiot liryczny jest osobą społeczną, otwartą wobec drugiego człowieka i miewa dobre kontakty z innymi osobami (prawdopodobnie płci przeciwnej)- potrafi znaleźć z nimi wspólny język... :-( ;-)

https://www.tekstowo.pl/p...tucholski_.html

Jak ktoś chce na siłę się doszukiwać spraw erotycznych i niecenzuralnych (siejących zgorszenie) :-( :cry: , powinien raczej obejrzeć film pt. "50 twarzy gej... tzn. Greja" (nie zawierający raczej zbędnych podtekstów- wszystko widać jak na dłoni). :-( ;-) Tam jest przedstawione życie człowieka opuszczonego raczej przez Boga :-( , który bez je..ania (tzn. przepraszam, uprawiania czynności wstydliwej z inną osobą) :-( :cry: nie potrafi sobie wyobrazić dnia. :-( No seans rzuca niewątpliwie znakomicie światło na problem seksoholizmu i tych wszystkich niepokojących parafilii i perwersji w relacjach międzyludzkich (przy jednoczesnym braku komunikacji- tzn. rozmów z drugim człowiekiem). :-( :cry: Na tej podstawie można powiedzieć, że z gatunku jest to dramat, ponieważ produkcja filmowa dotyka nieszczęścia człowieka. :-( :cry:

https://www.filmweb.pl/fi...eya-2015-655761

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 5 Grudzień 2024, 17:37   

Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności

https://www.youtube.com/watch?v=8igBzhNflNg

STRACHY NA LACHY - Niebotyczne niebowstąpienie

https://www.youtube.com/watch?v=YkVkjKP49dY

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Wysłany: 5 Grudzień 2024, 18:53   

Piosenki na jutro:

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Wysłany: 9 Grudzień 2024, 16:43   

Odpowiedz do tematu