Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Ta strona jest bardzo dobra, głównie dla Europy Wschodniej (Białoruś, Ukraina, Rosja), w Polsce jak i innych krajach Europy Środkowej (Czechy, Słowacja) niestety już wydaje się być niewiele danych, ale na przykładzie Warszawy czy Krakowa da się co nieco znaleźć.
Ta witryna jest bogatsza, tyle że cała baza danych jest dostępna dla danego kraju, więc by zaczerpnąć informacji na temat miast z innego państwa, trzeba wejść na załączniki o innej domenie, przykłady są podane poniżej.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Grudzień 2024, 20:26
Nie miałem do końca pojęcia, że w mniejszych miejscowościach położonych na północ od Katowic (np. Piekary Śląskie, Wojkowice) odbywał się 20-parę lat temu normalnie ruch tramwajowy. Wiedziałem tam jedynie, że w międzyczasie do Gliwic kilkanaście lat temu zakończyły się kursy- ale z czym ta decyzja już miała związek, to nie mam do końca pojęcia (budowa, powstanie oraz oddanie do użytku Drogowej Trasy Średnicowej?)...
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum