Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Kwiecień 2020, 17:04
Nie znam się niestety na piłce , więc kiedyś też tak odruchowo myślałem. No w końcu kurczę, Ekstraklasa mi się kojarzyła z drużynami "mieszczuchów"- np. takie małe "stacjonarne" Kielce (choć to wojewódzki ośrodek, wciąż to pamiętam, idealnie w połowie drogi między Krakowem a Warszawą) mają dobrą drużynę, Zabrze, Gliwice czy Bytom tak samo (no dobra, to jest wprawdzie ogromny GOP, ale najbardziej myśli się w nim o Katowicach). Ale podobno istnieje taki klub Górnik Łęczna (tylko nie wiem, teraz to II liga, a kiedyś podobno należała do Ekstraklasy). Łęczna jest miejscowością niedaleko Lublina (jakieś 20-30 km na E od stolicy Lubelszczyzny). Samo jednak Zagłębie akurat kojarzyło się z zachodem naszego kraju, tzn. Dolnym i Górnym Śląskiem, a i jeszcze Ruhry, tj. zachodnie Niemcy (głównie ośrodki m. in. Kolonia, Dusseldorf, Duisburg, Dortmund, Essen itp. itd.). Wydaje mi się, że rejon Lublina nie jest za dobrze uprzemysłowiony, to raczej przysłowiowa Polska B- myślę, że tam historycznie był (jeśli nadal nie jest ) większy nacisk na rolnictwo.
W kwestii Wrocławia i Włocławka też mi się kiedyś to trochę mieszało (chociaż nie przepraszam, bardziej zwodził mnie Inowrocław- też jak Włocławek w woj. kuj.pom.)
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 11 Kwiecień 2020, 12:01
Wracając do tematu - najnowsze prognozy są bardzo niejednoznaczne jeśli chodzi o pogodę w drugiej połowie przyszłego tygodnia. GFS zapowiada najwyżej 15-17 stopni, podczas gdy ECMWF prognozuje temperatury z przedziału 20-25 stopni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum