Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 16 Kwiecień 2020, 22:00
FKP napisał/a:
niebieski avatar z pewnego bloga coś o tym wie
Po 2019 wie, że to mit Pod koniec września przy przymrozkach panika, że zaraz nie będzie liści, w połowie listopada informuje nas, że ma rekordowo długo liście na drzewach
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 16 Kwiecień 2020, 22:05
W 2019 mogliśmy cieszyć się rekordowo długą "złotą jesienią", pierwsze drzewa przebarwiły się już pod koniec września a kolorowe liście utrzymywały się w sporych ilościach do III dekady listopada. Do tego dużo przyjemnej, jesiennej pogody
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 16 Kwiecień 2020, 22:10
A ja nie zapomnę nigdy mojego zawodu po tym, jak na 9 sierpnia ESTOFEX zapowiadał u mnie znaczną burzę, Łowcy od rana grzmieli jak duże zagrożenie czycha na południu, a skończyło się na paru grzmotach i parnym, pochmurnym wieczorze A 10 sierpnia był ślub mojej kuzynki, i chociaż już się ochłodziło, a nawet kropił deszcz, to po kilku ciężko upalnych dniach wszyscy goście weselni dostali wachlarze pomimo klimatyzacji w lokalu
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Gorszy rok od 2017, ale tak go kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam....
Gdyby zamienić anomalie marca z grudniem, zachowując pozostałe parametry przy swoich miesiącach (suma opadów, usłonecznienie, wiatr, wilgotność), to mógłby to być naprawdę rok marzeń.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum