Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 13:52
kmroz napisał/a:
Jacob napisał/a:
Ja nie wiem co tak wszyscy chcą tego gorącego lipca, dla mnie ten miesiąc w gorącym wydaniu, to jakaś kara
Wolę od czerwca i sierpnia, a trochę gorąca latem się musi pojawić, to nie 1980 rok.
A ja bym chciał 1980
Z resztą jestem w szoku, że wolisz gorący lipiec od czerwca, wolę, żeby czerwiec miał +3K, a lipiec 0, niż oba dajmy na to po +1,5K 🤪🤪🤪. No i z dwojga złego to też wolę zdecydowanie gorący sierpień od lipca
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 13:54
Jacob napisał/a:
A ja bym chciał 1980
Jacob napisał/a:
Z resztą jestem w szoku, że wolisz gorący lipiec od czerwca, wolę, żeby czerwiec miał +3K, a lipiec 0, niż oba dajmy na to po +1,5K 🤪🤪🤪. No i z dwojga złego to też wolę zdecydowanie gorący sierpień od lipca
Gorący sierpień to mniejsza szansa na łagodzenie burzami tegoż gorąca. A co do czerwca, to powiem wprost, chce odreagowania po zeszłym roku, aby przypomnieć sobie, że do 2005 roku ten miesiąc to był przeważnie taki późnowiosenny.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 13:56
kmroz napisał/a:
Jacob napisał/a:
A ja bym chciał 1980
Jacob napisał/a:
Gorący sierpień to mniejsza szansa na łagodzenie burzami tegoż gorąca. A co do czerwca, to powiem wprost, chce odreagowania po zeszłym roku, aby przypomnieć sobie, że do 2005 roku ten miesiąc to był przeważnie taki późnowiosenny.
No widzisz, a ja to mam nadzieję, że od zeszłego roku lipiec na jakiś czas wyhamował, tj. październik przed 2017, albo w mniejszym stopniu maj. Lubię jak najmniejsze różnice między wszystkimi miesiącami letnimi, najlepiej bardzo ciepły czerwiec, lekko chłodny lipiec, normalny sierpień
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 13:58
Jacob napisał/a:
Lubię jak najmniejsze różnice między wszystkimi miesiącami letnimi, najlepiej bardzo ciepły czerwiec, lekko chłodny lipiec, normalny sierpień
Ja niby też, ale w tym roku wyjątkowo mam ochotę na odwrotny scenariusz. Oczywiście tylko, żeby ten lipiec oprócz gorącego był burzowy i to bardzo - 100mm to minimum mojego oczekiwania, najlepiej ponad 200mm (oczywiście nie z 2-3 ulew...)
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 14:01
kmroz napisał/a:
Jacob napisał/a:
Lubię jak najmniejsze różnice między wszystkimi miesiącami letnimi, najlepiej bardzo ciepły czerwiec, lekko chłodny lipiec, normalny sierpień
Ja niby też, ale w tym roku wyjątkowo mam ochotę na odwrotny scenariusz. Oczywiście tylko, żeby ten lipiec oprócz gorącego był burzowy i to bardzo - 100mm to minimum mojego oczekiwania, najlepiej ponad 200mm (oczywiście nie z 2-3 ulew...)
Właśnie zeszłoroczny scenariusz byłby dla mnie ideałem, gdyby każdy miesiąc miał tak po 2K mniej i po przynajmniej 50+, a najlepiej 100+ mm więcej. Dużo gorzej wspominam scenariusz z 2018 , albo nawet z 2015, gdzie najgorsze przypadło na drugą część lata
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 14:03
No i jeszcze lata 2007, 2008 i 2011 też super. Mimo, że też bd. lubię lata 2004 i 2009, to w pierwszym chętnie bym zamienił czerwiec z sierpniem, a w drugim czerwiec z lipcem 😁
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 14:04
W pełni Cię rozumiem, ale ja po prostu nie lubię "nakręceń" pogodowych - ostatnio przeważają gorące czerwce i przeciętne lipce - dlatego wolałbym by w tym roku było odwrotnie, by w końcu ludzie przestali pierdzielić, że "na wakacje pogoda się psuje".
Tak samo mam dość suchych kwietni i mokrych majów, dlatego chciałem w tym roku odwrotnie, ale coś nie pykło... Teraz oczywiście bezwarunkowo chce mokrego maja, mimo wszystko - to jest o wiele ważniejsze od "walki z tendencjami".
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 14:06
kmroz napisał/a:
W pełni Cię rozumiem, ale ja po prostu nie lubię "nakręceń" pogodowych - ostatnio przeważają gorące czerwce i przeciętne lipce - dlatego wolałbym by w tym roku było odwrotnie, by w końcu ludzie przestali pierdzielić, że "na wakacje pogoda się psuje".
Tak samo mam dość suchych kwietni i mokrych majów, dlatego chciałem w tym roku odwrotnie, ale coś nie pykło... Teraz oczywiście bezwarunkowo chce mokrego maja, mimo wszystko - to jest o wiele ważniejsze od "walki z tendencjami".
Wiesz rok temu chciałem podobnie i z drugim trendem mam tak nadal, ale w pierwszym naprawdę mi pasuje, że mamy tak łagodne przejście do wakacji, nie chce przejścia z przedlecia do piekła tj. w 2014 to najgorsze co może być (w dodatku u mnie w niebywale zajebiscie suchej wersji) 😥
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum