Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
W sumie całkiem podobne do poprzedniego, tylko trochę inaczej ułożone.
Czerwiec miał tragiczne pierwsze dwa dni i drugą dekadę, prawdziwe chłody... Reszta tego miesiąca raczej okej.
Lipiec poza obwarzankami praktycznie pozbawiony rześkości, ale nie było to jakieś silne gorąco, a te sumy opadów, wielokrotnie powyżej 10mm/dobę jednak wzbudzają wielką radochę.
Za to sierpień niestety po raz kolejny strasznie suchy. Okres 29.07-18.08 to jedno wielkie marzenie starego kmroza, czegoś takiego desperacko szukałem w okresach letnich i nie mogłem znaleźć. Biorąc pod uwagę, że wcześniej dużo padało, to nawet nowy kmroz na ten step może spojrzeć łaskawszym okiem.
Ale od 19.08 to już jakaś porażka - nie cierpię o tej porze sierpnia nowych ataków gorąca i upału, tutaj akurat mam chyba najwięcej ze starego kmroza - słabość do "powietrza pachnącego jak ostatnie dni wakacji" zostanie ze mną chyba na zawsze. Żeby jeszcze coś pogrzmiało lub popadało z tymi upałami, ale niestety dalej suszara straszna....
No ogólnie za drugą połowę czerwca, lipiec i pierwszą połowę sierpnia, która mogła sobie pozwolić na wystąpienie po takim lipcu, to nawet jestem w stanie docenić to lato.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Jak zobaczyłem 1 połowę czerwca to aż mnie dreszcze przeszły 🤪🤪🤪, za to druga stepowisko totalne. Sierpień też za stepowy, jedynie lipiec wydaje się całkiem fajny, bo dość ładny mógł być i opadów sporo, ale jako całość nieciekawe lato
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 19 Maj 2020, 21:53
Dla mnie powietrze pachnące jak ostatnie dni wakacji to Szósta Pentada Tysiąclecia, ewentualnie w wersji łaskawszej 2002, w 2015 wakacje uchodziły aż z hukiem 🤪
Ale taka kompromisowa wydaje się końcówka sierpnia 2016.
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum